8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Când va începe războiul dintre SUA și Coreea de Nord?

Când va începe războiul dintre SUA și Coreea de Nord?

Va fi un război nuclear între SUA și Coreea de Nord? Vom avea un nou conflict armat în Asia? Cine are interesul să escaladeze ostilitățile în această zonă a lumii?

Ministerul chinez de Externe a declarat că SUA riscă să pericliteze cooperarea cu privire la Coreea de Nord, după ce săptămâna trecută, Washingtonul a impus noi sancţiuni care vizează o persoană ce deţine paşaport taiwanez, 27 de companii şi 28 de nave, notează EpochTimes. Toate acestea au reaprins îngrijorările cu privire la izbucnirea unui război nuclear între SUA și Coreea de Nord.

Una dintre cele mai bizare țări

Coreea de Nord este una dintre cele mai bizare țări din lume. Regimul totalitar comunist amenință occidentul cu bomba nucleară, deși ajutoarele vin din occident pentru o populație care moare de foame. Ajutoarele nu vin din Rusia sau din celelalte țări comuniste, ci din occident, subliniază Adrian Sturdza, redactor șef EpochTimes.

Liderii comuniști care s-au succedat până acum au un statut supranatural. Se spune că tatăl lui Kim Jonk-un s-ar fi născut pe un munte considerat sfânt. La nașterea sa ar fi apărut un curcubeu care s-a întins pe sute de km, iar stelele s-au întors cu fața la el. „Oamenii mor de foame, dar ei produc rachete intrecontinentale. Populația trebuie ținută cu ceva: cu imagine, cu realizări împotriva occidententuiui.”, a remarcat Adrian Sturdza.

„Huliganul de serviciu” al Chinei

De ce vrea Coreea de Nord să devină un stat nuclear? Cum poate o țară atât de săracă să susțină un așa program? De unde vin finanțele? Răspunsurile la toate aceste întrebări le putem obține dacă privim cu atenție câteva detalii.

Actualul președinte nord-coreean, Kim Jonk-un a devenit președinte după ce în prealabil a întreprins o vizită în China, cu trenul, alături de tatăl său, fostul președinte. Această călătorie a însemnat „ungerea” ca președinte a lui Kim Jonk-un.

Prin urmare, în opinia lui Adrian Sturdza, în această chestiune nu este vorba de Coreea de Nord, ci de China. Atunci când chinezii vor să obțină avantaje în relația cu occidentul se folosesc de Coreea de Nord, considerată „huliganul de serviciu” al Chinei.

Când va începe un război nuclear?

Actuala administrație de la Beijing nu îngăduie derapajele lui Kim Jonk-un, astfel că acesta nu mai are sprijinul chinez. Totul a pornit atunci când unchiul lui Kim Jonk-un a decedat, după ce s-a aflat că intrase în negocieri cu regimul de la Beijing. Prin urmare, la ședința Consiliului de securitate din cadrul ONU, China a votat sancțiunile economice împotriva Coreei de Nord.

Actuala „zăngăneala de arme” este doar o aiureală geopolitică, apreciază redactorul șef EpochTimes. Coreea de Nord nu se teme de SUA, ci de China. Nimeni nu are interes în declanșarea unui conflict nuclear. SUA nu va invada Coreea de Nord pentru că un eventual conflict armat este costisitor. Pe de altă parte, va trebui să rezolve situația a 7-8 milioane de nord-coreeni care ar vrea să trăiască mai bine.

Întreaga emisiune poate fi vizionată aici:

Articol realizat de Mihai Stoicescu

Articolul precedentSingapore, Orașul Leilor
Articolul următorȘapte, semnul lui Dumnezeu?
ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?