miercuri, februarie 21, 2024
Acasă Editoriale Stil de viață Raw-veganismul - un pericol pentru sănătate

Raw-veganismul – un pericol pentru sănătate

Raw-veganismul ar putea fi un pericol pentru sănătate. Argumentul adus în favoarea acestei idei a fost formulat în urma unor cercetări în acest domeniu. Poate părea ciudat dar anumite alimnte se pare că totuși pentru a oferi toți nutrienții necesari, este nevoie să aibă de a face cu preparea lor.

Care este problema de bază a dietei raw-vegane?

Este adevărat că unele legume pot pierde nutrienți în timpul gătirii. Însă altele au un conținut mai mare de nutrienți atunci când sunt gătite. Acest lucru se datorează faptului că unii nutrienți sunt legați în pereții celulari ai legumelor. Gătitul distruge pereții celulari, permițându-le nutrienților să fie eliberați și absorbiți mai ușor de organism, scrie IFL Science.

Ce alimente sunt mai hrănitoare atunci când sunt preparate?

De exemplu, organismul absoarbe mai ușor calciul din spanacul gătit. Cercetările au mai descoperit că, în timp ce gătirea roșiilor le reduce conținutul de vitamina C cu 28%, le crește conținutul de licopen cu peste 50%. Licopenul a fost asociat cu un risc mai scăzut de apariție a unei game de boli cronice, inclusiv boli cardiovasculare, cancer și boli de inimă.

Sparanghelul, ciupercile, morcovii, broccoli, kale și conopida sunt alte exemple de legume care sunt mai dense în nutrienți atunci când sunt gătite.

Deficitul Vitaminei B12

Un studiu asupra persoanelor care au urmat diete stricte cu alimente crude a constatat că 38% dintre participanți aveau deficit de vitamina B12. Acest lucru este îngrijorător. Deficiența de vitamina B12 este asociată cu o serie de probleme. Spre exemplu icter, ulcere bucale, probleme de vedere, depresie și alte modificări ale dispoziției.

Același studiu a mai constatat că dieta raw-vegană strictă crește nivelul de homocisteină (un aminoacid descompus de vitamina B12) din cauza deficienței de B12. Aceasta este o preocupare, deoarece nivelurile crescute de homocisteină pot crește riscul de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...