marți, septembrie 26, 2023
Acasă Articole Economic Rata inflației a scăzut sub 2 cifre, iar Marcel Ciolacu are promisiuni...

Rata inflației a scăzut sub 2 cifre, iar Marcel Ciolacu are promisiuni mari pentru români!

Rata inflației a scăzut sub 2 cifre, iar Marcel Ciolacu are promisiuni mari pentru români! Rata anuală a inflaţiei a scăzut în luna iulie 2023 la 9,4%, de la 10,3% în iunie. Este pentru prima dată în acest an când rata inflației scade la o singură cifră. Aceasta este o veste bună pentru români. Mai ales având în vedere că aceste scăderi au plecat de la aproape 15% în luna martie a acestui an.

După anunțul INS privind scăderea inflației, premierul Marcel Ciolacu a promis! Aceasta va scădea și mai mult până la sfârșitul anului. Până la 8%.

„INS confirmă oficial că inflația a coborât la o singură cifră, 9,4%! După ce pandemia, liberalizarea ticăloasă a prețurilor la energie și gaze, criza energetică și războiul au împins inflația până la 16,8% în noiembrie anul trecut, iată că măsurile noastre de luptă contra inflației au avut succes”, a scris Ciolacu pe Facebook.

„Ne-am angajat în Programul de Guvernare că vom coopera cu BNR în lupta cu creșterea prețurilor și că vom reface puterea de cumpărare a românilor și competitivitatea companiilor strategice din economie și a IMM-urilor care produc aici, în România. Schema de plafonare / reglementare la energie și gaze, măsura de plafonare a adaosului comercial la alimentele de bază, precum și pachetele consistente de stimulare economică și investiții publice sunt doar câteva măsuri gândite și implementate în lupta cu prețurile si reducerea importurilor”, a continuat el.

 „Vom continua până la îndeplinirea angajamentului asumat în Programul de Guvernare. Și anume reducerea inflației la nivelul de 8% până în decembrie 2023”, a adăugat Ciolacu.

Și Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, s-a declarant încântat de această veste!

„Ăsta este un lucru foarte, foarte bun pentru România şi pentru români, mai ales că suntem într-o perioadă destul de grea pentru ţară. Ştim bine cum evoluează deficitul bugetar şi problemele care se creează în jurul acestui lucru. Suntem foarte atenţi ca să putem continua finanţarea din fondurile europene şi, mai ales, să nu ne pierdem banii europeni şi proiectele de investiţii ce le avem în implementare”, a declarat ministrul Finanţelor vineri, după anunțul INS.

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...