8.5 C
București
sâmbătă, 10 decembrie 2022
Acasă Emisiuni Mens Sana Râsul – medicamentul gratuit sau mit?

Râsul – medicamentul gratuit sau mit?

Din cele mai vechi timpuri râsul a fost folosit ca și metodă alternativă de tratament, iar cercetările recente indică tot mai multe efecte psihologice benefice. Trebuie să știi că râsul te poate ajuta fie că este vorba de o afecțiune sau de stresul cotidian și te poate motiva să îți schimbi viziunea asupra vieții în general.

 

Râsul nu e o reacție oarecare – este un factor ce îți condiționează și îți poate îmbunătăți starea de sănătate.

Este adevărat: râsul este un medicament puternic. Acesta atrage oamenii împreună în moduri care declanșează schimbări fizice și emoționale sănătoase pentru organism.

 

În emisiunea ”Mens Sana” cu Consuela Bălașa, invitata Bianca Poptean, consilier de dezvoltare personală, oferă un tablou complet al beneficiilor și cum se poate obține râsul.

 

”În primul rând trebuie să știm ce ne place sau ce ne face să râdem și atunci să ne expunem la aceste lucruri.

Fie că e vorba de o comedie, o ieșire cu prietenii, glume, filmulețe haioase care acum iată că împânzesc internetul.

Deci putem să râdem de la filmulețele cu animăluțe drăguțe de pe internet până la a ieși cu prietenii și a ne aminti lucruri haioase pe care le-am făcut împreună”

 

Există o doză recomandată zilnică?

 

”Nu există o doză recomandată, însă cu cât mai mult, cu atât mai bine. Pentru că dacă râdem ne simțim bine și ne schimbăm efectiv starea de spirit.

Atunci, da, cu cât reușim să ne aducem aminte de lucruri haioase sau să facem lucruri haioase, iată ne schimbăm starea.”

 

Care sunt beneficiile râsului?

 

”Ne schimbă starea cum am zis și mai devreme. Practic în momentul în care râdem, creierul elimină acei hormoni (dopamină, endorfină, serotonină) și automat instant ne schimbăm starea.

Sunt și niște studii care spun că poți, chiar dacă nu ai un motiv să râzi, pur și simplu să zâmbești.

Atunci creierul percepe că după câteva zeci de secunde că tu de fapt te bucuri de ceva și elimini aceste endorfine.”

Pentru a vedea întreaga emisiune, dă click aici:ULTIMELE ARTICOLE

Familia Dărvășan încheie anul cu un nou album de muzică

Familia Dărvășan încheie anul cu un nou album de muzică creștină 100% original. Ramona Și Cornel Dărvășan formează o familie de peste 3 ani....

Lupta împtriva anxietății

Lupta împtriva anxietății este un proces cu care ne confruntăm zilnic pentru a nu cădea în capcana depresiei. Ce putem face cu strezul și...

România nu va intra în Schengen

România nu va intra în Schengen! Extinderea Spațiului Schengen nu va avea loc pentru România și Bulgaria. Ministrul austriac de interne Gerhard Karner a...

Părintele poate crește sau micșora stima copilului

Părintele poate crește sau micșora stima copilului. Mesajele pe care adulții le transmit copiilor sunt internalizate, într-un fel sau altul. Ele devin o parte...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]