8.5 C
București
duminică, 3 iulie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Rareș Bogdan: ”Suntem pe primul loc, în Europa, la accidente grave de...

Rareș Bogdan: ”Suntem pe primul loc, în Europa, la accidente grave de circulație, din cauza drumurilor”

România este țara cu cele mai multe victime, în accidente rutiere, din Uniunea Europeană, conform ultimelor date publicate de Eurostat. Rata de mortalitate ajunge la aproape 100 de decese la un milion de locuitori.

 

Cum se vede situația de la Bruxelles, centrul de conducere al Uniunii Europene, a explicat, în emisiunea ”Prin tribunale ca prin viață”, Rareș Bogdan:

 

”Se vede cât se poate de prost, dar această problemă nu poate fi rezolvată de Bruxelles.

Acesta poate rezolva multe situații, dar pe aceasta nu. Aici este o chestiune de legislație internă, de voință politică și de responsabilitate din partea celor care conduc astăzi, adică partidul pe care îl reprezint împreună cu USR-PLUS și UDMR.

Am ascultat un pic din ultima parte a emisiunii dumneavoastră, doar cei care au avut de suferit sau care au avut un accident sau au pierdut pe cineva drag, pot să înțeleagă prin ce trece o familie sau o comunitate când pierde pe cineva drag din cauza unei persoane inconștiente care se află sub influența alcoolului, la volan, circulă cu viteză în afara limitei legale.

Această chestiune trebuie reglementată extrem de clar și nu cred că există măsuri radicale, coercitive, agresive împotriva celor care riscă viața unor oameni care pur și simplu se trezesc în mijlocul unui accident fără a avea nici cea mai mică vină.”

”Susțin întru totul și am să vorbesc cu colegii mei din Camera Deputaților și din Senat pentru a promova proiectul propus de dumneavoastră, atât în cadrul Guvernului cât și în spațiul public.”

”Suntem pe primul loc, în Europa, la accidente grave de circulație, pe de o parte din cauza modului în care se circulă, dar și din cauza infrastructurii deficitare.”

Este nevoie de o viziune nouă asupra siguranței rutiere, de programe și de obiective clare cu privire la legislația rutieră astfel încât cetățeanului să nu îi fie frică să circule pe străzile patriei.

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

În regiunea Moldovei, ploaia este chemată cu rugăciuni

„Când pământul crapă la propriu, ne întoarcem în genunchi… căci Dumnezeu este Cel care „𝖋𝖆𝖈𝖊 𝖘𝖆 𝖗𝖆𝖘𝖆𝖗𝖆 𝖘𝖔𝖆𝖗𝖊𝖑𝖊 𝕾𝖆𝖚 ş𝖎 𝖕𝖊𝖘𝖙𝖊 𝖈𝖊𝖎 𝖗𝖆𝖎, 𝖘𝖎...

Inspectorii ANSVSA au început controalele cu privire la calitatea alimentelor

Inspectorii care activează în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2022”, în prima săptămână de activitate, au verificat 200 de unități de alimentație publică și de...

Premierul Ciucă a declarat că SUA este cel mai apropiat aliat militar al României

Premierul a spus că speră că progresele făcute în cooperarea dintre cele două state se vor multiplica în anii următori şi că "parteneriatul Strategic...

Ministrul Mediului a anuțat că fiecare transport de deșeuri va fi verificat

Trasabilitatea deseurilor de ambalaje este insusirea unui sistem de a localiza si urmari traseul cronologic al unui deseu, identificand fiecare inregistrare a sa, de...