8.5 C
București
marți, 16 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate RAREȘ BOGDAN: Sigur că există un joc de putere în PNL

RAREȘ BOGDAN: Sigur că există un joc de putere în PNL

Rareș Bogdan recunoaște că există tensiuni în interiorul PNL, iar în cadrul emisiunii “La zi” cu Flori Stoian și-a exprimat îngrijorarea privind modul în care bătălia din interiorul partidului ar putea afecta guvernarea și România.

 

Sigur că există un joc de putere în PNL. Doar că încă nu este scos la iveală. Va fi după ce Biroul Executiv Național va hotărî data Consiliului Național, care va hotărî data Congresului după anunțarea candidaturilor. Atunci, cu siguranță se va vedea.

Ce sper eu, din tot sufletul, și o spun ca să fie un semnal de alarmă pentru colegii mei: nu aș vrea ca bătălia din interiorul PNL, pentru câștigarea pozițiilor de Președinte, Prim Vicepreședinte, Secretar General, birou permanent, poate chiar Președinte Executiv să arunce vreo pată, în vreun fel, asupra campaniei de vaccinare și, mai ales, asupra campaniei de relaxare economică.

Trebuie să înțelegem cu toții că mai întâi e guvernarea: reformele promise, campania de vaccinare, pentru că nu știm dacă valul 4 va afecta sau nu Europa și în ce măsura ne va afecta și pe noi”, a declarat Rareș Bogdan, la A7TV

Dincolo de conflictele din partid, analistul politic, Adrian Dobre, remarcă și conflictele cu partidul de la guvernare, USR-PLUS, conflicte care afectează puternic România.

”Există o lipsă de comunicare sau de înțelegere între liderii partidului, dar mai are un efect pe care niciunul dintre noi nu ni-l dorim, până la urmă, și anume faptul că slăbește încrederea în autorități: dacă Preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Orban ne comunica ceva, Premierul ne comunică altceva.

Poate mai vine alt comunicator și spune altceva. Vedeți, oamenii sunt atenți si devin debusolați, devin dezorientați.

Mai mult decât atât, faptul că domnul Cîțu, astăzi, nu a fost prezent la evenimentele organizate de PNL, cred că a fost o greșeală politică, pentru că dânsul ar trebui să fie foarte atent la această imagine, la imaginea PNL și la imaginea echipei liberale din care face parte și care, până la urmă, îl sprijină în activitatea domniei sale de al treilea om important din țară.

Lucrurile astea ar trebui reglate, într-un fel, în PNL, pentru că eu cred că cea mai mare provocare pe care o are PNL nu sunt luptele interne, ci este coaliția cu USR.

Vreau să reamintesc că cele mai importante ministere ale țării, Transporturile, Fondurile Europene, Economia, unde sunt niște probleme foarte mari și foarte grave, sunt la USR.

De aceea, eu cred că cea mai mare provocare și cea mai mare dificultate pe care o are, în momentul de față PNL, este, într-un fel, trasarea liniilor foarte ferme în colaborarea cu USR”, a comentat Dobre.

 

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

Ce mesaj a transmis premierul României cu ocazia zilei Marinei și a Forțelor Navale Române?

”Ziua Marinei Române și a Forțelor Navale Române, sărbătoare a marinarilor militari și civili, a constructorilor navali și a lucrătorilor portuari, are valoare de...

Delegație SUA, în vizită în Taiwan, după cea a lui Nancy Pelosi

Vizita celor cinci persoane - un senator și patru reprezentanți, democrați și republicani - care este programată să dureze până luni, potrivit Institutului American...

Letonia dorește limitarea folosirii limbii ruse

În timp ce referendumul a confirmat dorința locuitorilor de a avea letona ca unică limbă de stat, ministrul Justiției, Janis Bordans, a subliniat că...

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...