8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Emisiuni La zi Raportul de putere în lume

Raportul de putere în lume

Raportul de putere în lume. Pericolul este foarte aproape de România. Oare mai există cale de negociere privind pacea lumii? România ar putea adera la spațiul Schengen dar Olanda se opune.

Situația actuală din Ucraina

Cu toate că țările occidentale resping declarațiile Kremlinului, Rusia și-a reiterat afirmația potrivit căreia Kievul se pregătește să folosească o „bombă murdară” în Ucraina și a declarat că va aduce marți această problemă în fața Consiliului de Securitate al ONU.

Rusia a lansat 11 atacuri aeriene asupra Ucrainei, potrivit Statului Major al Ucrainei. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat pe 25 octombrie că forțele ruse au lansat și trei lovituri cu rachete asupra Ucrainei și au efectuat peste 25 de atacuri cu MLRS. Ucraina ar fi lovit 12 depozite de arme și echipamente militare rusești, două fortărețe și locația unui sistem de rachete antiaeriene.

Între timp tot Rusia a notificat Statele Unite cu privire la planurile sale de a desfășura exerciții ale forțelor sale nucleare, a declarat marți Pentagonul, refuzând să ofere detalii suplimentare despre exercițiile care se estimează că vor include teste de lansare a unor rachete balistice.

Criza din Europa se adâncește

Miniștrii energiei din UEși-au exprimat sprijinul pentru ideea unui plafon dinamic al prețurilor la gaz pentru a limita creșterile de preț, a declarat marți ministrul ceh al industriei, Jozef Sikela, reporterilor, după discuțiile cu miniștrii, relatează Reuters.

Comisia Europeană nu a propus încă în mod oficial o astfel de plafonare a prețului, dar a cerut țărilor UE să confirme sprijinul pentru ca Bruxelles-ul să elaboreze o astfel de propunere.

Raportul de putere în 2022

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, invitatul Ovidiu Raețchi, președinte al Centrului Euro-Atlantic, comentează diplomația din ziua de astăzi:

”Vorbim despre un întreg edificiu pe care toți diplomații din lume și toți politicienii sfătuiți de diplomați trebuie să îl apere. Acest principiu este în joc. Din această cauză îmi este foarte greu să vorbesc de aceste negocieri în aceste condiții. Să negociezi ce?

Este ca tăierea bebelușului din pilda biblică. Nu poți să tai în două copilul. Cineva trebuie să cedeze. Legitimitatea, legile și tratatele în vigoare și principiile asumate chiar de URSS și Federația Rusă sunt clare în favoarea Ucrainei.”

Aici poți urmări întreaga emisiune:ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]