8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Ramona Ioana Bruynseels, revenire în centrul atenției politice

Ramona Ioana Bruynseels, revenire în centrul atenției politice

Luni, în emisiunea „Prin tribunale ca prin viață”, realizată de avocatul Mihaela Olaru, s-a dezbătut un subiect important: „Dreptul la imagine vs Libertatea de exprimare”

 

Întrebată de Mihaela Olaru, ce înseamnă dreptul la propria imagine, Ramona Ioana Bruynseels, președinte fondator Restart România, a răspuns:

„Pentru mine înseamnă dreptul meu de a apărea în fața publicului și a-mi asuma declarațiile pe care le fac, modul în care mă prezint, mă îmbrac, modul în care mă comport, dar în același timp este dreptul meu de a-mi fi interpretate declarațiile așa cum le spun, așa cum le fac, ceea ce, din păcate, nu prea se întâmplă sau, de foarte multe ori, se încalcă în România”.

Referitor la libertatea de exprimare în România, Ramona Ioana Bruynseels subliniază:

„Aș face un apel nu numai referitor la mine și gândit numai pentru mine, ci la toată lumea care îndrăznește să facă un pas și să vină în lumina reflectoarelor, să-și spună părerea, le spun așa: Doamnelor și domnilor, cei care faceți comentarii pe Facebook, pe Instagram, gândiți-vă tot timpul că și noi avem copii, cu toții greșim, dar copiii noștri care citesc aceste comentarii nu au nicio vină că trebuie să citească de mici astfel de lucruri despre părinții lor, și văd cum aceștia sunt, efectiv, tranșați pe masa politicii sau pe masa opiniei publice.

În momentul în care copilul meu vine și mă întreabă despre un mare realizator TV, mare că așa este perceput, dar din punctul meu de vedere este mic ca și caracter, iar copilul meu de 8 ani îmi spune, mami ăsta este un hater, cum poate să spună așa ceva despre tine, că nu este adevărat? Eu îi spun adevărul, chiar dacă este dureros…”.

Un mesaj puternic ce vine din partea Ramonei Ioana Bruynseels, politician, care, în 2019, a fost victima unor discreditări din partea unui jurnalist… imediat după candidatura ei la prezidențiale. Și acum suportă efectul acelor discreditări.

 

După ce a candidat la președinția României și la parlamentare, Ramona Ioana Bruynseels ne-a mărturisit că a rămas cu un gust amar văzând ce se întâmplă în Parlamentul României, iar în ultimele trei luni a trecut printr-o stare de confuzie accentuată.

„Pentru că în momentul în care vezi că, din păcate, poporul român votează oameni pe care nu-i poți înscrie în categoria modelelor, valorilor și în momentul în care vezi că discursul a devenit agresiv, denigrator, acesta câștigă, iar eu nu sunt genul acela de persoană.

Bineînțeles că mi-am ridicat semnul de întrebare, măi, eu ce caut aici, adică ar trebui să rămân în politică sau nu?

În momentul în care vezi ce se întâmplă și vezi cât de tare ne-am îndepărtat de aceste valori, categoric că nu te regăsești.

Eu cred că a păși în politică, nu este doar un act de curaj, ar trebui să fie și un act de responsabilitate. Odată ce ai pășit acolo și ești în lumina reflectoarelor involuntar educi, sau ar trebui să educi. Ăsta este un lucru pe care politicienii din ziua de astăzi, îl uită. Foarte mulți dintre ei, nu toți, nu putem generaliza, sunt oameni foarte buni, care se respectă, și respectă publicul.

Ei bine, eu îi respect pe oamenii care se uită la mine, îi respect și pe cei care citesc postări.

Îmi este rușine, să ies cu ceva care îmi coboară atât mie nivelul, dar și acestei țări implicit.

Nu poți să duci România sus, cu scandal, cu bătăi și bătălii de stradă și nu numai. Trebuie să ridicam România prin discursul politic și în felul acesta inspirăm și pe alți oameni buni să intre în politică, tăiem frica asta de politică, iar scârba asta față de politică trebuie anulată.

Dacă noi continuăm în ritmul în care se vede acum.. Dar asta este acum o motivație pentru mine să revin pe scena politică, pentru ca nu se mai poate”.

Ramona Ioana Bruynseels a anunțat o revenire în centrul atenției politice deoarece nu poate rămâne indiferentă la ce se întâmplă astăzi în România.

Va căuta soluții, inclusiv pentru sancționarea drastică a celor care exercită abuziv libertatea de exprimare și dreptul la propria imagine a altor persoane.

Este evident că astăzi nu există o sancțiune care să oprească astfel de abuzuri.

„Nivelul a coborât atât de mult în politică încât nu trebuie să rămână acolo”, a precizat în încheiere Ramona Ioana Bruynseel .

Aflați toate răspunsurile despre „Dreptul la imagine vs Libertatea de exprimare”, date de doamna Ramona Ioana Bruynseels, președinte fondator Restart România, accesând următorul video:

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?