8.5 C
București
luni, 8 martie 2021
Acasă Emisiuni Ce bine ca ești Ramona Dărvășan: ”Mi-a cântat la chitară sub clar de lună plină”

Ramona Dărvășan: ”Mi-a cântat la chitară sub clar de lună plină”

O prezență discretă, dar mereu atentă la detalii, suavă, dar și fermă, atunci când este cazul, Ramona Dărvășan te surprinde, întotdeauna, extrem de plăcut.

 

Cum era Ramona în urmă cu 10 ani?

În urmă cu 10 ani eram la Făgăraș, la primul meu job, în domeniul apicol. Mergeam la târguri și vindeam produse pentru apicultori, țineam inventarul, învățam noțiuni de contabilitate….

Foarte diferit de ceea ce faci acum…

Da, departe de ceea ce urma, de ceea ce visam de fapt să fac, dar mi-a prins foarte bine acea perioadă, și de asemenea m-am bucurat că am putut locui în Transilvania, zonă pe care o iubesc și unde visez să revin la pensie.

Pe lângă acest job cântam foarte mult. Dintotdeauna am iubit muzica și m-am implicat în diverse activități/grupuri muzicale.

Îmi place să cânt, să compun melodii, să fac aranjamente muzicale pentru grupuri și să coordonez proiecte muzicale.

Această pasiune mi-a fost motor întotdeauna, fiind și dorința mea cea mai înaltă, să ajung să pot trăi din muzică.

După alte 3 joburi în domenii diferite precum coafură-frizerie, comerț mase plastice, imobiliare am ajuns în sfârșit în anul 2016 să am acest job de vis: să cânt muzică creștină, și să merg în toată lumea făcând acest lucru.

Astfel printre alte țări, am ajuns în Jamaica, excursia cea mai frumoasă a vieții mele (evident, după luna de miere) unde am cântat și am vizitat locuri frumoase ale acestei țări exotice.

Cum ai ajuns să faci televiziune?

Televiziunea nu a fost pe lista mea de visuri, nu a fost ceva la care să aspir vreodată, însă Cornel a avut acest vis să creeze o televiziune, și în momentul în care Dumnezeu prin Simon Maurer a făcut posibilă împlinirea acestui vis de a deschide televiziunea A7TV, Cornel știind că iubesc muzica și că am relații cu artiștii creștini (mai organizasem concerte, evenimente creștine) s-a gândit că aș fi potrivită pentru funcția de director muzical.

Astfel am ajuns eu în televiziune. Inițial ideea era să coordonez partea muzicală a postului, însă el a plusat și s-a gândit că ar fi interesant să încerc și să moderez o emisiune muzicală.

La început am fost puțin sceptică, deoarece nu aveam nicio pregătire în domeniu, însă după ce am făcut câteva simulări de interviu cu el, și cu alți prieteni, am prins gustul și mi-am dat seama cât de mult îmi place să discut despre interesele muzicale ale unui om, și ce frumoasă este această meserie.

Și acum îmi amintesc emoțiile imense pe care le-am simțit în prima emisiune pe care am realizat-o, în care invitat a fost Robert Bede, un cântăreț mare cu o voce frumoasă bel canto.

În ciuda emoțiilor și stângăciilor primei emisiuni, am simțit o imensă satisfacție și dorință de a continua acest drum, de a mă dezvolta în acest domeniu.

Ca să concluzionez, am ajuns în televiziune datorită viziunii și încrederii pe care Cornel a avut-o în mine. Și acum, după 4 ani de activitate în acest domeniu nu aș lucra altceva, simt că în sfârșit mi-am găsit rostul și locul.

 

Pentru cei care încă nu știu, ce emisiuni realizezi la A7TV? Știu că ești și Directorul muzical al postului, ce presupune asta?

De 4 ani prezint emisiunea E CU CÂNTEC, o emisiune în care publicul poate asculta muzică creștină interpretată live și în care se poate descoperi povestea de viață a artistului, experiențele invitatului.

De cele mai multe ori doar ascultând melodiile unui cântăreț avem tendința să ne imaginăm cum e persoana respectivă, etichetând poate greșit. Însă în această emisiune cei de acasă pot cunoaște și omul, nu doar artistul; pasiunile, gândurile, aspirațiile, trăirile celui care cântă.

Unii s-au legat de numele acestei emisiuni amintindu-mi de sensul figurat al acestei expresii care nu este tocmai pozitiv. Însă alegerea denumirii a fost una intenționată, deoarece pe lângă sensul propriu al sintagmei, în sensul figurat viața fiecărui om „e cu cântec”, nu sunt toate roz, întâmpină probleme, dificultăți, experiențe dureroase…iar acestea sunt împărtășite în emisiune.

Din 2019 am mai propus realizarea unei emisiuni cu tema iubirii, deoarece m-am gândit că dragostea este ceva cu care toți rezonăm și este plăcut să vorbim despre aceasta.

Emisiunea se numește CE BINE CĂ EȘTI! și are ca invitați întotdeauna 2 persoane, un cuplu căsătorit a cărui poveste de dragoste, provocări în căsnicie, bucurii și sfaturi le putem asculta.

Din reacția publicului înțeleg că este bine primită această emisiune și sper ca experiențele reale ale cuplurilor care se fac vulnerabile la „Ce bine că ești!” să inspire familiile care urmăresc emisiunea.

Mai lucrez și la o altă emisiune, un proiect mai complex care de fapt este un concurs de cunoștințe muzicale ce poartă titlul CÂNȚI ȘI CÂȘTIGI. Sperăm anul acesta să putem lansa primul sezon.

În calitate de director muzical mă ocup de organizarea concertelor, de scenariul și producția videoclipurilor muzicale și răspund de muzica existentă pe postul A7TV.

Tot aici, provocată de directorul postului, Marius Creța, am descoperit o nouă pasiune, aceea de a vedea cu ochii minții imagini atunci când ascult o melodie, și astfel să creez scenarii pentru melodiile selectate pentru a le face videoclip.

Este un lucru care necesită creativitate, imaginație, iar această lume este mediul meu favorit. Menționez pentru cei curioși câteva videoclipuri la care am lucrat: Ce e dragostea? – Miriam Popescu, Cel ce te-a iubit – Ingrid Iorgulescu, Cei ce vin – Simeon Folfa. Acestea și alte videoclipuri le puteți vedea pe canalul nostru de youtube.

 

Care a fost parcursul tău profesional?

Am amintit puțin din ceea ce am făcut de-a lungul anilor. Eu deși cânt de la 2 ani și m-am dezvoltat muzical alături de familia mea, nu am studiat muzică.

Am studiat inginerie economică industrială. Deci teoretic sunt inginer. Doar că niciodată nu m-aș vedea făcând asta. Mai târziu mi-am „auzit” adevărata chemare a sufletului meu.

După ce am lucrat la o firmă de achiziții și export miere în Făgăraș, m-am mutat în București deoarece am descoperit o nouă pasiune, aceea de a coafa și am vrut să schimb domeniul, să învăț meseria de frizer-coafor.

De fapt de la vârsta de 13-14 ani eu tundeam toată familia (încă o fac, Cornel așa cum îl știți în ultimii ani este tuns de mine, Dani așa cum îl vedeți la emisiunea Sport News, este tuns de mine).

Am aprofundat această meserie, am și lucrat ulterior într-un salon din București timp de 7 luni, însă era prea greu să mă pot întreține, ca începător în această meserie, să plătesc chirie, mâncare și celelalte cheltuieli. În orice caz încă fac coafuri la mirese, și am câteva cliente fidele și la tuns. Este un domeniu foarte frumos.

Căutând un job mai bine plătit am ajuns să lucrez ca secretară la o firmă de comerț cu granule mase plastice din București.

A fost o perioadă în care am învățat lucruri noi și am devenit mai organizată. Însă nu îmi iubeam jobul și doream o schimbare.

După doi ani, am vrut să plec din București în orașul cel mai frumos din România, adică Brașov. Și în Brașov am lucrat la Maurer Imobiliare ca recepționeră, descoperind un nou domeniu.

Am avut un colectiv plăcut, și nu știam atunci că în viitor aveam să colaborez cu Maurer Imobiliare, însă pe un alt proiect, mult mai potrivit firii mele. După ce am lucrat în imobiliare am primit propunerea de a cânta, însă acest proiect nu a durat mult timp.

În acești 7 ani de după facultate am căutat în permanență acel domeniu, acel job care să îmi ofere satisfacție, să mă pot folosi de talentele mele, de creativitatea mea, să mă facă să mă simt utilă și să îmi asigure și traiul. În sfârșit am ajuns la destinație: în televiziune.

 

Te simți împlinită făcând televiziune?

Da, foarte tare deoarece invitații din emisiunile mele sunt o inspirație pentru mine, îmi ating viața, iar acea conexiune care se creează într-o oră de emisie cu un om de cele mai multe ori necunoscut, sub presiunea camerelor, luminilor și a dorinței de a scoate la lumină tot ce e mai important și relevant despre invitat este magnifică, este dătătoare de energie.

De cele multe ori când pregătesc emisiunile și vorbesc în prealabil cu invitații, îi rog să nu îmi dea detalii despre viața lor, doar un succint parcurs deoarece iubesc să fiu surprinsă în mod real, neregizat, în timpul emisiunii de detaliile poveștii de viață ale invitatului. Vreau să trăiesc exact ceea ce trăiește și telespectatorul când privește emisiunea, iar acest lucru este foarte palpitant și emoționant. Adesea în emisiuni râd în hohote, lăcrimez, bat din picior ritmul muzicii pentru că trăiesc fiecare moment cu mare bucurie și naturalețe.

 

Are Ramona pasiuni? Care sunt ele?

Se știe, pe locul 1 muzica. Cânt în grupul Noblesse, alături de Evelina Bevis, colega și prietena mea, și alături de sora ei, Lorena Manea de peste 11 ani.

Această activitate de grup ne-a adus multe amintiri superbe de la repetiții, concerte și turnee. Alături de aceste fete practic am văzut lumea.

Datorită muzicii și împreună cu grupul Noblesse am vizitat Germania, Italia, Franța, Portugalia, Suedia, America și multe locuri din România.

Întotdeauna voi fi recunoscătoare lui Dumnezeu că le-a adus în viața mea pe surorile Manea și astfel am putut realiza atât de multe lucruri frumoase împreună.

Am mai cântat în liceu alături de sora mea și verișoarele mele în grupul Estelle, în grupul Peregrin, în perioada facultății am cântat în corul Bisericii Negre din Brașov (în limba germană), în grupul Voces, în grupul mixt Praise, iar în prezent de aproximativ 1 an am început un nou proiect alături de Ingrid Iorgulescu și Ecaterina Ghițescu, formând grupul Kristians. Voi cânta până voi muri, aceasta e deviza mea.

Îmi place să urmăresc filme, seriale, așa mă relaxez eu. Îmi place să petrec timpul alături de familia mea, și alături de cei doi nepoței minunați, să mă joc cu ei. Și ori de câte ori am ocazia ies din București, deoarece iubesc natura și simt dor să o văd.

 

Dacă nu erai realizator TV, ce altceva ți-ar fi plăcut să faci?

Mi-ar fi plăcut să devin producător muzical, inginer de sunet și song writer. Dar cine știe? Poate că voi ajunge…păstrându-mi și meseria de realizator tv.

 

Ce nu știm despre Ramona Dărvășan?

Poate că ați aflat: urăsc ciupercile, reprezintă fobia mea culinară.
Plâng foarte ușor la filme.
Conduc cu viteză, dar îmi e rău și foarte frică când conduce altcineva.
Nu îmi plac animalele de companie. Îmi place să le văd în libertate, în mediul lor, dar nu în casa mea.

Cum l-ai cunoscut pe Cornel?

Pe Cornel îl cunosc de foarte mult timp, ne-am intersectat adesea în viață, însă l-am văzut „cu alți ochi” la un eveniment de celebrare a 10 ani de căsnicie a unor prieteni comuni unde a cântat foarte frumos o piesă de dragoste și unde am sesizat că mă privea „cu ochi dulci”.

De acolo a început povestea noastră de dragoste.

Prima întâlnire a fost pe peronul gării, unde el mă aștepta cu un trandafir (Cornel este foarte romantic, să știți), apoi m-a dus în parc unde am stat pe o bancă, iar el mi-a cântat la chitară sub clar de lună plină.

Scenă efectiv ruptă din filme, dar cât se poate de reală și cuceritoare. Nu a durat foarte mult până am realizat amândoi că ne potrivim și completăm minunat.

Cornel este pentru mine cel mai important om, este extrem de altruist și atent, adesea mă servește cu micul dejun la pat, îmi cumpără lucrurile care știe că îmi plac mie sau copiilor, este inteligent, matur, creativ, amuzant și iubește mult.

 

Ce ne poți spune despre viața de familie?

Pentru cei mai mulți, din exterior, poate părea o nebunie că am ales să mă căsătoresc cu un bărbat care este cu 12 ani mai mare și care are 3 copii care locuiesc cu noi, însă când ai găsit persoana potrivită toate își vor găsi cale și rost.

Da, a fost o provocare să intru practic într-o familie deja închegată cu 3 adolescenți aflați la o vârstă a alegerilor, a tumultului sufletesc, plină de schimbări.

Însă poate pentru că și eu am avut trăiri extrem de intense în adolescență am putut să mă apropii de fiecare, să încerc să găsesc o cale de comunicare și relaționare cu ei. Și ei au fost foarte drăguți cu mine de la început, nu m-au făcut niciodată să mă simt ca o intrusă, m-au primit cu drag în familia lor, sunt niște copii buni, educați și deosebiți.

Lucrurile s-au așezat destul de rapid și de natural, am învățat să ne respectăm fiecare programul unul altuia, pentru că într-o casă cu 5 membri fiecare are un alt orar de somn și există riscul să ne trezim unii pe alții sau să ne nimerim toți că vrem să facem duș la aceeași oră.

Însă cu înțelegere, comunicare și dragoste totul e posibil și sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru această familie minunată, sunt fericită, iubită și împlinită. Cornel este liantul familiei, este stâlpul de bază și pentru copii și pentru mine.

 

Povestește-mi o întâmplare haioasă de la filmări.

Filmam „E cu cântec” cu Laura Cecan, care și-a dorit ca una dintre piese să o cânte alături de Cornel, pentru că el compusese piesa respectivă. Și filmam cum îl invit pe Cornel să ni se alăture ca să cânte împreună cu invitata.

A intrat, a salutat-o pe Laura, apoi văd că vine destul de aproape și rapid spre mine și fără să apuc să am vreo reacție m-a sărutat și mi-a spus: „Bună seara, iubito!”.

Eu am rămas mască, replica mea fiind că mi-a stricat emisiunea (pe atunci eram doar logodiți).

Au râs și cei de la camere, și noi toți. Evident am tăiat la montaj faza, și am înlocuit cu intrarea oficială și salutul profesional.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

BUCURIA IUBIRII

BUCURIA IUBIRII - așa poate fi sintetizată atmosfera din familia Ilie, o familie iubitoare de Dumnezeu, de oameni și de muzică.   Încă din adolescență, Nuțica...

Hotărâre CMBSU: Închiderea restaurantelor în București

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a adoptat astăzi noi restricții în București, întrucât Capitala a intrat în scenariul roșu după ce...

Aeroportul Otopeni, dotat cu un sistem automat pentru verificarea documentelor

Un sistem automat pentru verificarea documentelor de călătorie a fost implementat în aeroportul Henri Coandă. Sistemul de tip ABC (Automated Border Control) permite autorităților...

Cum să fii numărul 1? O afacere românească transmisă din tată-n fiu

Farmec este o companie românească care “lucrează în slujba frumuseții”, fiind în prezent lider în rândul producătorilor de cosmetice din România. Produsele sale se...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?