8.5 C
București
marți, 26 ianuarie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Rahul Shrivastava, Ambasadorul Indiei în România, pentru prima dată la o televiziune...

Rahul Shrivastava, Ambasadorul Indiei în România, pentru prima dată la o televiziune din țara noastră

Cămin al civilizației văii Indului, centrul a importante drumuri comerciale și vaste imperii, India a jucat un rol major în istoria umanității. Religii precum Hinduismul, Sikhismul, Budismul și Jainismul își au originea în India, în timp ce Islamul și Creștinismul se bucură de o bogată tradiție aici.

 

Colonizată ca parte a Imperiului Britanic în secolul nouăsprezece, India și-a câștigat independența în 1947 ca națiune unificată după un efort susținut depus în această direcție.

 

 

Atât populația țării, cât și flora și fauna, aspectul geografic și sistemul climatic sunt printre cele mai diversificate din întreaga lume.

India se află pe locul 7 în ierarhia țărilor după suprafață, pe locul doi după numărul locuitorilor și este statul democratic cu cei mai mulți locuitori.

 

”AVEM APROXIMATIV 24 DE LIMBI OFICIALE ȘI PESTE 1000 DE DIALECTE”

India are o zonă de coastă cu o lungime de 7000 de km și granițe cu Pakistan la vest, Nepal, Republica Populară Chineză și Bhutan la nord-est, și Bangladesh și Myanmar la est.

Relațiile diplomatice dintre India și România au fost stabilite în anul 1948.

Misiunea Ambasadei este de a dezvolta și susține o relație politică și comercială importantă și puternică dintre India și România, precum și Albania și Moldova, cele două țări acreditate simultan.

Ambasada se străduiește, de asemenea, să promoveze contactul dintre oameni și India între cele trei țări aflate în sarcina sa prin diferite activități culturale.

Pentru prima dată la o televiziune din România, Excelența Sa, domnul Rahul Shrivastava, Ambasadorul Indiei în România a fost invitatul colegului nostru Cornel Dărvășan în platoul emisiunii ȘTIREA CEA BUNĂ.

”ROMÂNIA A FOST ALEGEREA MEA, IAR GUVERNUL A AGREAT”

Excelența Sa, domnul Rahul Shrivastava s-a alăturat Serviciului Extern Indian în 1999.
Timp de doi ani a efectuat stagii de pregătire în India, a fost Secretar III / Secretar II, la Ambasada Indiei, Moscova, iar în perioada Iulie 2004-August 2006 –Secretar II și Reprezentant al Indiei, Astana, Kazahstan.

În iulie 2015 devine Ambasadorul Indiei în Venezuela, iar din Aprilie 2018 și până în iulie 2020 devine Înalt Secretar, Ministerul Afacerilor Externe al Indiei.

Anul acesta, în luna iulie, devine Ambasadorul Indiei în România.

”CEL MAI MARE AVANTAJ PENTRU INVESTITORI ESTE MĂRIMEA INDIEI”

Excelența Sa ne-a vorbit despre India, despre oamenii de acolo, dar și despre oportunitățile pe care le au oamenii de afaceri care doresc să investească în țara sa.

”ÎN INDIA EXISTĂ OPORTUNITĂȚI PENTRU TOATĂ LUMEA”

Aproximativ 800 de companii indiene își desfășoară activitatea în țara noastră, iar românii sunt foarte apreciați fiind considerați buni matematicieni, IT-iști și ingineri.

”ÎN INDIA POȚI VEDEA 5 CONTINENTE ÎNTR-O SINGURĂ ȚARĂ”

Deși o țară foarte mare, atât ca suprafață cât și ca număr de locuitori, India a reușit să gestioneze foarte bine două situații extrem de importante – votul și criza sanitară provocată de coronavirus.

”ÎN INDIA RATA MORTALITĂȚII DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI ESTE CEA MAI MICĂ DIN LUME”

Cum au reușit indienii să rămână fericiți și mulțumiți, cum poate un investitor român să-și deschidă o afacere în India, dar și cum au gestionat marile provocări prin care a trecut India aflați urmărind în EXCLUSIVITATE interviul cu Excelența Sa, domnul Rahul Shrivastava, Ambasadorul Indiei în România acordat colegului nostru Cornel Dărvășan la ȘTIREA CEA BUNĂ.

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Iosif Ciunterei: ”Pentru mine țăranul este o ICOANĂ”

Iosif Ciunterei sau ”Iosif pe coclauri”, așa cum îl știu cunoscuții, tânărul care umblă prin satele României vorbind cu bătrânii pe care lumea i-a...

EDUARD CLAUDIU MOISĂ – de la MILIONAR la MISIONAR

Eduard Claudiu Moisă lucrează împreună cu familia pentru sufletele rătăcite în animismul cambodgian. Claudiu este un prieten al televiziunii A7TV, el fiind invitatul Narcisei...

26 IANUARIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, pe 26 ianuarie este sărbătorită Ziua Internațională a Soțului. Așadar un bun motiv pentru a vă sărbători partenerul de viață.   Sărbătoarea este...

Olanda: Noi proteste anti-restricții!

Olanda, scena unor violențe ieșite din comun după ce zeci de oameni, revoltați de măsurile menite să limiteze răspândirea Covid-19, au incendiat un centru...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?