8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Rafila: săptămâna viitoare vom ajunge la 40.000 de cazuri pe zi

Rafila: săptămâna viitoare vom ajunge la 40.000 de cazuri pe zi

Creșterea numărului de cazuri noi de coronavirus va mai dura zece zile și cu siguranță se va trece de 40.000 de cazuri pe zi, săptămâna viitoare, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

 

”Miercuri am avut cel mai număr cel mai mare număr de cazuri înregistrate – 34.000. S-a stabilizat în jur de 30.000 de cazuri zilnic în această săptămână.

Ne preocupă procentul mare de teste pozitive din totalul testelor, aproape o treime sunt pozitive. Când vom asista la scădere a proporției de teste pozitive putem să ne gândim că lucrurile iau o turnură favorabilă”, a spus Rafila.

Potrivit acestuia, creșterea de noi cazuri va mai dura cel puțin 10 zile și cu siguranță vom depăși 40.000 de cazuri noi săptămâna viitoare.

Particularitatea situației din România constă în faptul că sunt încă mai multe cazuri grave internate. Asta se întâmplă pentru că în România încă circulă tulpina Delta.

“Unul din cinci cazuri sunt produse de tulpina Delta. Pe măsură ce această tulpină va dispărea din circulație, pentru că Omicron este mai transmisibil, probabil că și cazurile mai grave se vor diminua.

Cred că în circa 10 zile vom intra pe un trend descrescător al acestui val. Este îngrijorător că încă există Delta în România, variantă care dă complicații și decese.

Cred că într-o săptămână – două va dispărea varianta Delta din România și probabil va scădea și numărul de cazuri grave”, a afirmat Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...