8.5 C
București
marți, 7 februarie 2023
Acasă Editoriale Actualitate Rafila: săptămâna viitoare vom ajunge la 40.000 de cazuri pe zi

Rafila: săptămâna viitoare vom ajunge la 40.000 de cazuri pe zi

Creșterea numărului de cazuri noi de coronavirus va mai dura zece zile și cu siguranță se va trece de 40.000 de cazuri pe zi, săptămâna viitoare, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

 

”Miercuri am avut cel mai număr cel mai mare număr de cazuri înregistrate – 34.000. S-a stabilizat în jur de 30.000 de cazuri zilnic în această săptămână.

Ne preocupă procentul mare de teste pozitive din totalul testelor, aproape o treime sunt pozitive. Când vom asista la scădere a proporției de teste pozitive putem să ne gândim că lucrurile iau o turnură favorabilă”, a spus Rafila.

Potrivit acestuia, creșterea de noi cazuri va mai dura cel puțin 10 zile și cu siguranță vom depăși 40.000 de cazuri noi săptămâna viitoare.

Particularitatea situației din România constă în faptul că sunt încă mai multe cazuri grave internate. Asta se întâmplă pentru că în România încă circulă tulpina Delta.

„Unul din cinci cazuri sunt produse de tulpina Delta. Pe măsură ce această tulpină va dispărea din circulație, pentru că Omicron este mai transmisibil, probabil că și cazurile mai grave se vor diminua.

Cred că în circa 10 zile vom intra pe un trend descrescător al acestui val. Este îngrijorător că încă există Delta în România, variantă care dă complicații și decese.

Cred că într-o săptămână – două va dispărea varianta Delta din România și probabil va scădea și numărul de cazuri grave”, a afirmat Rafila.ULTIMELE ARTICOLE

Despre embargoul produselor petroliere

Despre embargoul produselor petroliere. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat cu toţi marii importatori care activează în ţara noastră şi a primit asigurări că...

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică. Ea este o gimnastă română, medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba...

Când poate fi apatia un aliat și când nu?

Când poate fi apatia un aliat și când nu? Ce este apatia și cum poate ea să ne ajute sau să ne distrugă sistemul...

Este adevărul relativ?

Este adevărul relativ? Ce reprezintă adevărul? Cum putem știi tot adevărul? Adevărul reprezintă tematica cea mai aprinsă în discuțiile dintre orice fel de persoane...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]