8.5 C
București
duminică, 3 iulie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Rafila: Nu avem transmitere comunitară a variantei Omicron în România

Rafila: Nu avem transmitere comunitară a variantei Omicron în România

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că în România nu există, în acest moment, o transmitere comunitară a variantei Omicron a coronavirusului. Într-un interviu, Rafila spune că toate cele 16 cazuri au o legătură cu o călătorie dintr-o zonă afectată și că va fi nevoie de încă o săptămână pentru a vedea dacă Omicron va începe să se transmită comunitar în România, informează Digi24.

 

Alexandru Rafila: ”Nu există o răspândire comunitară, este exclus să existe în acest moment o răspândire comunitară. Practic, toate cazurile, cu o singură excepție, cred, din cele 16 înregistrate în România au o legătură fie cu o călătorie dintr-o zonă afectată, fie au legătură cu o persoană care a venit de acolo, deci e clar că nu discutăm de o transmitere comunitară.

Mai mult, din ce s-a secvențiat până acum, atât în sectorul public cât și în sectorul privat, nu au fost identificate cazuri care să poată să pună o astfel problemă.

Dar în momentul în care apar persoane infectate, care sunt răspândite mai ales pe un areal mai mare, atunci putem să discutăm de o transmitere comunitară, nu e cazul acum, să vedem peste o săptămână.

Avem și o perioadă de incubație a bolii, știți bine că ea are o perioadă de 4-5 zile până când apare simptomatologia. O săptămână – 10 zile, să avem două cicluri de transmitere ca să putem să vedem dacă, într-adevăr există o transmitere comunitară sau dacă numărul de cazuri începe să crească și în România.

Sigur, noi nu putem evolua în afara cadrului de evoluție din celelalte țări înconjurătoare. Nu se poate așa ceva. Important, însă, este să găsim soluțiile ca să nu avem așa de multe cazuri într-un timp foarte scurt.

Atunci când ai multe cazuri automat se ajunge și la spitalizări numeroase, la blocarea sistemului de sănătate și la decese nu numai din cauza infecției cu noul coronavirus ci și cu alte cauze de boală”

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

În regiunea Moldovei, ploaia este chemată cu rugăciuni

„Când pământul crapă la propriu, ne întoarcem în genunchi… căci Dumnezeu este Cel care „𝖋𝖆𝖈𝖊 𝖘𝖆 𝖗𝖆𝖘𝖆𝖗𝖆 𝖘𝖔𝖆𝖗𝖊𝖑𝖊 𝕾𝖆𝖚 ş𝖎 𝖕𝖊𝖘𝖙𝖊 𝖈𝖊𝖎 𝖗𝖆𝖎, 𝖘𝖎...

Inspectorii ANSVSA au început controalele cu privire la calitatea alimentelor

Inspectorii care activează în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2022”, în prima săptămână de activitate, au verificat 200 de unități de alimentație publică și de...

Premierul Ciucă a declarat că SUA este cel mai apropiat aliat militar al României

Premierul a spus că speră că progresele făcute în cooperarea dintre cele două state se vor multiplica în anii următori şi că "parteneriatul Strategic...

Ministrul Mediului a anuțat că fiecare transport de deșeuri va fi verificat

Trasabilitatea deseurilor de ambalaje este insusirea unui sistem de a localiza si urmari traseul cronologic al unui deseu, identificand fiecare inregistrare a sa, de...