miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Raed Arafat: ”Nu cred că vom ajunge la carantinarea Bucureștiului”

Raed Arafat: ”Nu cred că vom ajunge la carantinarea Bucureștiului”

Comitetul tehnico-științific, care este în ordinea CNSU, va discuta astăzi despre propunerea INSP legată de carantinarea zonală, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, în timp ce șeful DSU, Raed Arafat, cel care ar trebui să semneze un eventual ordin de carantinare, este sceptic că o asemenea măsură ar putea fi pusă în practică.

 

„A fost o solicitare sau o recomandare sau o propunere a INSP legat de carantinarea zonală – ei au folosit această sintagmă – în București și Ilfov”, a confirmat ministrul interimar al Sănății, Cseke Attila, joi seara.

„Aceste lucruri trebuie discutate și pe partea de specialitate, în mod clar, și mâine (vineri) acest lucru se va discuta. Vedem ce spun specialiștii.

În acest grup sunt și reprezentanții altor instituții și ministere, pentru că o carantină zonală nu este numai o măsură în care spunem: De mâine se instituie! Deci, aici sunt alte reglementări”.

În replică, Raed Arafat a afirmat:

„Carantinarea Capitalei ţării trebuie să se facă, dacă este să se facă, la un nivel de decizie mult mai înalt decât doar o propunere din partea INSP, pentru că impactul e unul mult mai complex decât doar aspectul sanitar.

Clar că sunt măsuri care sunt necesar de a fi implementate – unele dintre ele sunt necesare pentru limitarea contactului, mişcării, a răspândirii virusului, dar a carantina Bucureştiul înseamnă că am izola Bucureştiul şi Ilfovul de restul României.

La acest moment, aşa cum e trimisă adresa (INSP) către mine, ordinul putea să fie emis conform legii şi validat de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în 48 ore.

Încă suntem în termenul de 48 de ore. Mâine am convocat grupul tehnico-ştiinţific pentru o discuţie pe această temă, după care vom supune totuşi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă spre decizie dacă un astfel de ordin poate fi emis sau nu. Din punctul meu de vedere, nu cred că vom ajunge la a carantina Bucureştiul, în sensul de a închide Bucureştiul şi Ilfov în aceste condiţii”, a declarant șeful DSU.

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...