8.5 C
București
marți, 16 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Raed Arafat: ”Nu cred că vom ajunge la carantinarea Bucureștiului”

Raed Arafat: ”Nu cred că vom ajunge la carantinarea Bucureștiului”

Comitetul tehnico-științific, care este în ordinea CNSU, va discuta astăzi despre propunerea INSP legată de carantinarea zonală, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, în timp ce șeful DSU, Raed Arafat, cel care ar trebui să semneze un eventual ordin de carantinare, este sceptic că o asemenea măsură ar putea fi pusă în practică.

 

„A fost o solicitare sau o recomandare sau o propunere a INSP legat de carantinarea zonală – ei au folosit această sintagmă – în București și Ilfov”, a confirmat ministrul interimar al Sănății, Cseke Attila, joi seara.

„Aceste lucruri trebuie discutate și pe partea de specialitate, în mod clar, și mâine (vineri) acest lucru se va discuta. Vedem ce spun specialiștii.

În acest grup sunt și reprezentanții altor instituții și ministere, pentru că o carantină zonală nu este numai o măsură în care spunem: De mâine se instituie! Deci, aici sunt alte reglementări”.

În replică, Raed Arafat a afirmat:

„Carantinarea Capitalei ţării trebuie să se facă, dacă este să se facă, la un nivel de decizie mult mai înalt decât doar o propunere din partea INSP, pentru că impactul e unul mult mai complex decât doar aspectul sanitar.

Clar că sunt măsuri care sunt necesar de a fi implementate – unele dintre ele sunt necesare pentru limitarea contactului, mişcării, a răspândirii virusului, dar a carantina Bucureştiul înseamnă că am izola Bucureştiul şi Ilfovul de restul României.

La acest moment, aşa cum e trimisă adresa (INSP) către mine, ordinul putea să fie emis conform legii şi validat de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în 48 ore.

Încă suntem în termenul de 48 de ore. Mâine am convocat grupul tehnico-ştiinţific pentru o discuţie pe această temă, după care vom supune totuşi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă spre decizie dacă un astfel de ordin poate fi emis sau nu. Din punctul meu de vedere, nu cred că vom ajunge la a carantina Bucureştiul, în sensul de a închide Bucureştiul şi Ilfov în aceste condiţii”, a declarant șeful DSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

Ce mesaj a transmis premierul României cu ocazia zilei Marinei și a Forțelor Navale Române?

”Ziua Marinei Române și a Forțelor Navale Române, sărbătoare a marinarilor militari și civili, a constructorilor navali și a lucrătorilor portuari, are valoare de...

Delegație SUA, în vizită în Taiwan, după cea a lui Nancy Pelosi

Vizita celor cinci persoane - un senator și patru reprezentanți, democrați și republicani - care este programată să dureze până luni, potrivit Institutului American...

Letonia dorește limitarea folosirii limbii ruse

În timp ce referendumul a confirmat dorința locuitorilor de a avea letona ca unică limbă de stat, ministrul Justiției, Janis Bordans, a subliniat că...

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...