miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Raed Arafat avertizează! Când revin restricțiile?

Raed Arafat avertizează! Când revin restricțiile?

“Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, nu exclude o întoarcere la situația de dinainte de 1 august. În timp ce o mare parte dintre români se află în concedii și par a fi uitat complet de pandemie și restricții, oficialul anunţă că situaţia poate deveni gravă dacă populaţia nu se vaccinează”, informează Economica.net.

 

“La noi, ce ne face să fim mai îngrijoraţi este faptul că lumea nu s-a înghesuit la vaccinare decât la început, avem un procent important nevaccinat, chiar în pofida faptului să avem vaccin şi este gratuit şi poţi să-l accesezi oricând vrei şi chiar poţi să alegi ce vaccin vrei.

Asta va duce la două lucruri. Unu: la o răspândire mai uşoară, pentru că sunt mulţi care nu sunt vaccinaţi.

Doi: la un impact pe terapie intensivă. Asta este ce ne îngrijorează şi totuşi sperăm că nu ajungem acolo. Dar asta este o posibilitate pe care noi o luăm în considerare”, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru Digi 24.

Aceste declarații vin în contextul creșterii cazurilor de COVID-19 în România. În opinia autorităților un motiv foarte important din cauza căruia România a intrat în valul 4 al pandemiei este lipsa respectării regulilor de purtare a măștii și de distanțare socială.

Cele mai afectate persoane de această dată sunt tinerii și copiii. În SUA, 500 de copii sunt la terapie intensivă.

“Dacă nu respectăm regulile de bază care sunt recomandate în acest moment şi care nu sunt aşa de complexe şi aşa de greu de respectat, riscăm să avem o situaţie mai serioasă.

Dacă le respectăm, e posibil să ţinem totuşi situaţia sub control în sensul să fie creşterea una mai lină, să se oprească la un moment şi să se întoarcă spre scădere”, a explicat acesta.

SourceDigi24

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...