vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Articole Noutăți Radu Gheorghe, o enciclopedie de cultură și umor

Radu Gheorghe, o enciclopedie de cultură și umor

Radu Gheorghe este un actor român de teatru și film, ale cărui modalități de exprimare artistică cuprind actoria, pantomima, interpretarea muzicală vocală și instrumentală (vioară, chitară și flaut).

 

A absolvit IATC în 1975, la clasa prof. Sanda Manu, fiind coleg de grupă cu Vlad Rădescu și de generație cu Horațiu Mălăele, Dan Condurache, Maria Ploae.

A interpretat numeroase roluri în teatru, film, teatrul de televiziune și teatrul radiofonic. Maestru al improvizației, este unul din promotorii genului Stand-Up Comedy în România.

În stagiunea 2011-2012 joacă pe scena Teatrului Mic din București în Interpretul și Profesiunea Doamnei Warren.

În emisiunea ”Știrea cea Bună” cu Cornel Dărvășan, invitatul serii fiind, Radu Gheorghe povestește cum a intrat în lumea muzicii:

”În clasa întâi a venit directorul școlii nou înființate de muzică, ca să recruteze elevi.

Așa că ne-a dat un mic examen fiecăruia. Trebuia să cântăm ceva și apoi să batem ritmul acelui cântec.

De fapt voia să vadă în primul rând dacă fiecare copil pe care îl examina are ureche muzicală, dacă poate cânta corect un cântec și apoi pe urmă dacă poate distinge accentele din linia melodică.”

”După ce s-a făcut lista am fost chemat cu părinții la Școala de Muzică, iar acolo directorul școlii m-a întrebat pe mine ce instrument vreau să urmez: vioara sau pianul.

În principiu cei care aveau urechea foarte bună puteau să aleagă între aceste două instrumente, iar cei care poate nu au ținut ritmul, nu li se recomanda decât pianul.”

”Eu nu am stat la discuții. Am vrut pianul. Am primit o palmă peste ceafă de la tatăl meu. Și atunci am ales vioara. Acea palmă a fost semnul clar că am greșit. Motivul a fost că era aproape imposibil să obții un pian.”

Dacă doriți să îl vedeți pe scenă duminică, 29.05.2022,  joacă în ”Ucenicul Vrăjitor” la Teatrul Național București, un spectacol care îmbină muzica clasică și umorul sub bagheta magică a lui Radu Gheorghe, Ucenicul vrăjitorește nu numai un divertisment simfonic de bună calitate, ci și ocazia perfectă de a ne decupla de la realitățile pe care le trăim și de a ne lăsa vrăjiți cu iluzia unei lumi mai bune și mai frumoase.

Un succes încă din 1987, confirmat de cele peste 100 de reprezentații pe scena mare a Naționalului bucureștean, Ucenicul vrăjitor a făcut încă cel puțin 100 de reprezentații cu aproape toate filarmonicile din România.

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:

 

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...