miercuri, decembrie 6, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Putin vorbește despre "sentimente luminoase" după ce a refuzat un armistițiu, de...

Putin vorbește despre „sentimente luminoase” după ce a refuzat un armistițiu, de Paște, cu Ucraina

De Paște, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a participat la slujba de Înviere la Catedrala „Hristos Mântuitorul” din Moscova. Acesta a transmis un mesaj către poporul pe care îl conduce și în care relatează despre „înaltele idealuri și valori morale” care îi unesc pe creștinii ortodocși și despre „sentimentele luminoase” și „credința în triumful vieții”, pe care le trezește în oameni această sărbătoare. Toate aceste afirmații au venit în condițiile în care, după două luni de război în Ucraina, Moscova a refuzat un armistițiu de Paște, sărbătoare extrem de importantă pentru ambele țări, atât Rusia cât și Ucraina.

 

„Această mare sărbătoare îi unește pe creștinii ortodocși, pe toți cetățenii Rusiei care celebrează renașterea lui Hristos, în jurul unor înalte idealuri și valori morale și trezește în oameni cele mai luminoase sentimente, credința în triumful vieții, bunătate și justiție”, a transmis Vladimir Putin într-o declarație citată de Kremlin.

 

Președintele Rusiei a lăudat, de asemenea, activitatea Bisericii Ortodoxe Ruse și a celorlalte confesiuni creștine în păstrarea tradițiilor.

Slujba de Înviere a fost ținută de Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii, cel care a binecuvântat armata Rusiei înainte de a pleca la război.

După ce ofensiva asupra Kievului a eșuat, Rusia și-a retras trupele din zonă și și-a concentrat asaltul asupra sudului și estului țării.

Orașul Mariupol este distrus aproape complet și ultima rezistență este combinatul Azovstal, unde s-au refugiat circa 2.000 de solați și câteva sute de civili.

Deși Putin a declarat că a ordonat încetarea asaltului asupra combinatului, Ucraina susține că obiectivul este bombardat în continuare cu proiectile de mare putere. Rusia a refuzat un armistițiu de Paște.

Sâmbătă, în ajunul Paștelui, Rusia a atacat cu rachete orașul Odesa, lovind două blocuri de locuințe.

ULTIMELE ARTICOLE

Detaliul care îți va putea salva căsnicia!

Detaliul care îți va putea salva căsnicia! Îmbrățișarea e o formă amplă de expresie. Un act de comunicare complexă care, în funcție de cultura...

Gestionarea fricii de suferință

Gestionarea fricii de suferință. Într-o lume agitată, în care informațiile circulă rapid și adesea necontrolat, frica de suferință și moarte devine o prezență palpabilă...

Reguli de bune maniere actuale

Reguli de bune maniere actuale. Codul bunelor maniere este un set de reguli sociale care guvernează comportamentul și interacțiunile dintre oameni într-un mod considerat...

Aditivii alimentari și efectele lor

Aditivii alimentari și efectele lor. Aceștia sunt substanțe utilizate pentru a conserva, colora, îmbunătăți gustul sau prelungi durata de valabilitate a alimentelor. Există diverse...