8.5 C
București
marți, 17 mai 2022
Acasă Editoriale Actualitate Putin vorbește despre "sentimente luminoase" după ce a refuzat un armistițiu, de...

Putin vorbește despre “sentimente luminoase” după ce a refuzat un armistițiu, de Paște, cu Ucraina

De Paște, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a participat la slujba de Înviere la Catedrala “Hristos Mântuitorul” din Moscova. Acesta a transmis un mesaj către poporul pe care îl conduce și în care relatează despre „înaltele idealuri și valori morale” care îi unesc pe creștinii ortodocși și despre „sentimentele luminoase” și „credința în triumful vieții”, pe care le trezește în oameni această sărbătoare. Toate aceste afirmații au venit în condițiile în care, după două luni de război în Ucraina, Moscova a refuzat un armistițiu de Paște, sărbătoare extrem de importantă pentru ambele țări, atât Rusia cât și Ucraina.

 

„Această mare sărbătoare îi unește pe creștinii ortodocși, pe toți cetățenii Rusiei care celebrează renașterea lui Hristos, în jurul unor înalte idealuri și valori morale și trezește în oameni cele mai luminoase sentimente, credința în triumful vieții, bunătate și justiție”, a transmis Vladimir Putin într-o declarație citată de Kremlin.

 

Președintele Rusiei a lăudat, de asemenea, activitatea Bisericii Ortodoxe Ruse și a celorlalte confesiuni creștine în păstrarea tradițiilor.

Slujba de Înviere a fost ținută de Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii, cel care a binecuvântat armata Rusiei înainte de a pleca la război.

După ce ofensiva asupra Kievului a eșuat, Rusia și-a retras trupele din zonă și și-a concentrat asaltul asupra sudului și estului țării.

Orașul Mariupol este distrus aproape complet și ultima rezistență este combinatul Azovstal, unde s-au refugiat circa 2.000 de solați și câteva sute de civili.

Deși Putin a declarat că a ordonat încetarea asaltului asupra combinatului, Ucraina susține că obiectivul este bombardat în continuare cu proiectile de mare putere. Rusia a refuzat un armistițiu de Paște.

Sâmbătă, în ajunul Paștelui, Rusia a atacat cu rachete orașul Odesa, lovind două blocuri de locuințe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Val de sinucideri în România. Ce se întâmplă?

În România, foarte mulți adulți tineri, dar și copii au ales varianta de a-și pune capăt vieții, iar motivele par a fi inexplicabile. Suicidul...

Florin Cîțu a pledat pentru menținerea Codului fiscal în forma actuală

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că ar trebui luate, până la 1 iunie, mai multe măsuri fiscale, astfel încât bugetul de stat...

Mircea Geoană: ”Încurajăm această fortificare semnificativă a flancului estic”

Războiul din Ucraina continuă cu pierderi de ambele părți, iar îngrijorările cu privire la extinderea acestuia există și cresc odată cu continuarea amenințărilor din...

Sportivii de performanță, risc mai mare de îmbolnăvire?

În timpul fiecărui joc de fotbal jucătorii aleargă, în medie, 9,65 km. Mai mult, fotbalul este un sport care a fost inventat în China,...