8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Putin le spune rușilor că războiul este, de fapt, o asistență militară...

Putin le spune rușilor că războiul este, de fapt, o asistență militară a regiunilor din Donbas

Președintele rus Vladimir Putin a salutat, duminică dimineață,  „eroismul” forțelor ruse în Ucraina. Într-un scurt discurs televizat de felicitare a soldaților de Ziua Forțelor Speciale, care a marcat primele sale declarații publice de vineri, liderul de la Kremlin s-a referit la invadarea Ucrainei de către Rusia drept o „operațiune specială de a oferi asistență republicilor populare din Donbas”, notează The Guardian.

 

„Ați dovedit în mod repetat în practică că sunteți gata să acționați cât mai eficient, clar și competent în orice condiții dificile, să rezolvați cele mai dificile și responsabile sarcini și să vă îndepliniți întotdeauna cu onoare datoria militară de a vă proteja țara natală și cetățenii noștri, pentru a asigura interesele naționale ale Rusiei”, a mai declarat Putin.

„Tradițiile eroice ale forțelor speciale au fost înscrise în istoria de secole a armatei noastre, în timpul Marelui Război Patriotic și au continuat, întărite în Afganistan, în multe puncte fierbinți, în timpul lichidării bandelor teroriste din Caucazul de Nord și Siria.

Vreau să mulțumesc comandamentului, personalului forțelor de operațiuni speciale, veteranilor unităților pentru loialitatea față de jurământ, pentru serviciul impecabil în numele poporului Rusiei și al marii noastre Patrie”, a mai precizat președintele rus.

New York Times observă că declarația a reprezentat cel mai recent exemplu al Kremlinului de a ascunde adevărata amploare a războiului din Ucraina de publicul rus.

De asemenea, Vladimir Putin a adresat mulțumiri speciale „celor care în aceste zile își îndeplinesc eroic datoria militară în cadrul unei operațiuni speciale de asistență republicilor populare din Donbass”

1 COMENTARIU

Comments are closed.ULTIMELE ARTICOLE

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]