8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Putin declară că războiul a afectat mai mult Occidentul decât Rusia

Putin declară că războiul a afectat mai mult Occidentul decât Rusia

Președintele rus declară campania militară ca fiind un real succes, iar Occidentul, cu toate sancțiunile impuse, nu pare să fi atins orgoliul dictatorului, care susține că aceste sancțiuni doar s-au întors, ca efectul unui boomerang, înspre locuitorii Uniunii Europene.

 

 

Într-un discurs rostit în cadrul Forumului Economic Estic din Vladivostok, Putin a declarat că pandemia a fost înlocuită de alte provocări și că Occidentul a subminat economia globală printr-o încercare “agresivă” de a-și impune dominația în întreaga lume.

“Mă refer la febra sancțiunilor Occidentului, cu încercarea sa nerușinată și agresivă de a impune modele de comportament altor țări, de a le lipsi de suveranitate și de a le subordona voinței lor.

Nu este nimic neobișnuit în acest lucru. Aceasta este politica pe care Occidentul o urmărește în mod colectiv de zeci de ani.

Țările occidentale se străduiesc să mențină o fostă ordine mondială care le este benefică doar lor, să forțeze pe toată lumea să trăiască în conformitate cu regulile infame pe care ei înșiși le-au inventat și pe care le încalcă în mod regulat, reguli pe care le schimbă în mod constant pentru ei înșiși în funcție de circumstanțele actuale”, a declarat Putin.

 

Președintele rus a declarat că sancțiunile impuse de Occident sunt lipsite de viziune și reprezintă un pericol pentru întreaga lume, despre care a spus că se îndreaptă din ce în ce mai mult spre Asia, în timp ce Rusia profită de plecarea companiilor străine.

 

“În primăvară, multe corporații străine s-au grăbit să părăsească Rusia, crezând că țara noastră va suferi mai mult decât altele din această cauză.

Dar acum vedem cum producția și locurile de muncă din Europa se închid una după alta.

Unul dintre principalele motive pentru acest lucru, desigur, este ruperea legăturilor de afaceri cu Rusia.

Competitivitatea întreprinderilor europene este în declin, deoarece autoritățile UE le privează de materiile prime disponibile, de resursele energetice și de piețele de desfacere”

 

“În încercarea de a se opune cursului istoriei, țările occidentale subminează pilonii cheie ai sistemului economic mondial, construiți de-a lungul secolelor.

Sub ochii noștri, încrederea în dolar, euro și lira sterlină ca monede în care este posibil să se facă decontări, să se păstreze în rezerve și să se denomineze active.

Ne îndepărtăm pas cu pas de utilizarea unor astfel de monede nesigure, care se discreditează singure”

 

Putin a mai spus că economia Rusiei face față la ceea ce el a numit agresiunea financiară și tehnologică a Occidentului, dar a recunoscut unele dificultăți în unele industrii și regiuni.

Vladimir Putin a susținut, de asemenea, că Rusia a făcut tot ce a putut pentru a se asigura că Ucraina poate exporta cereale, dar că problemele de pe piața mondială a alimentelor se vor intensifica și că se prefigurează o catastrofă umanitară.ULTIMELE ARTICOLE

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii. Acesta ar fi un lucru extraordinar pentru multe persoane care suferă de frici incontrolabile. Tehnologia ar putea...

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]