vineri, decembrie 1, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Putin crede că Occidentul nu poate să reziste fără Rusia

Putin crede că Occidentul nu poate să reziste fără Rusia

Președintele Rusiei a afirmat că țările europene nu au altă variantă decât să continue să folosească gazele rusești, avertizând că vor exista consecințe economice „extrem de dureroase” dacă europenii vor încerca să înlocuiască oferta de petrol și gaze, scrie BBC.

 

„O alternativă rezonabilă pentru Europa pur și simplu nu există”, a spus Putin.

„Pur și simplu nu există volume de rezervă pe piața globală, iar livrările din alte țări, în principal din SUA, care pot fi trimise în Europa, vor costa consumatorii  mult mai mult.

Încercările țărilor occidentale de a împinge furnizorii ruși, de a înlocui resursele noastre energetice cu surse alternative, vor afecta în mod inevitabil întreaga economie mondială.

Consecințele unui astfel de pas pot deveni extrem de dureroase, în primul rând, pentru inițiatorii unei astfel de politici.

Ceea ce este surprinzător aici: așa-zișii parteneri din țări neprietenoase presupun că pot evita resursele energetice rusești, inclusiv gazele naturale.

Înlocuitorul său rezonabil pentru Europa nu există”, a mai afirmat Putin.

 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat țările europene care continuă să achiziționeze gaze și petrol din Rusia că își „câștigă banii din sângele altor oameni”, în condițiile în care banii cu care sunt plătite aceste resurse finanțează războiul brutal pe care rușii îl duc împotriva Ucrainei de mai mult de o lună și jumătate.

SourceBBC

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...