8.5 C
București
marți, 1 decembrie 2020
Acasă Editoriale Actualitate Puterile poliției - reduse drastic! Unde s-a întâmplat acest lucru și de...

Puterile poliției – reduse drastic! Unde s-a întâmplat acest lucru și de ce?

Un proiect de urgență prin care puterea de acțiune a poliției este micșorată drastic, a fost votat în unanimitate de Consiliul orașului Washington DC, relatează CNN.

Măsura de reformă a poliției vine după mai multe nopți de proteste în capitala SUA și după mai multe episoade de violențe în jurul domeniului Casei Albe, dar și după ce președintele american a instigat în mod repetat la violență împotriva protestatarilor din Washington.

https://www.a7tv.ro/trump-voi-desfasura-armata-statelor-unite-si-voi-rezolva-eu-repede-problema/

Noile măsuri interzic explicit poliției să mai folosească arme chimice împotriva protestatarilor, arme precum gaz lacrimogen sau spray paralizant, dar și alte proiectile non-letale, precum gloanțele de cauciuc.

Polițiștii au interzis și strangularea oamenilor în timpul arestului, după adoptarea noilor măsuri.

Departamentului de poliție i-a fost interzis și să angajeze ofițeri care au fost concediați într-o altă jurisdicție sau care au demisionat în urma unei cercetări disciplinare.

Această măsură specifică vine după ce o organizație a polițiștilor din Florida le-a oferit ofițerilor concediați și cercetați pentru abateri disciplinare, în alte state, oportunitatea de a se reangaja în acest stat.

Votul de marți instituie noile reguli timp de 90 zile. Măsurile pot fi extinse pentru alte 225 cu un al doilea vot.

Consiliul trebuie, însă, să înceapă dezbateri publice și să voteze din nou ulterior lor pentru ca aceste reforme să devină permanente.

În Minneapolis, legiuitorii locali au mers chiar mai departe și au anunțat că vor abolirea completă a departamentului de poliție pentru că el nu mai asigură siguranța comunității.

Și la nivel federal au loc astfel de încercări de reformă.

Marți, Congresul SUA a început dezbaterea pe un proiect de lege pentru reforma poliției, inițiat de reprezentanții Partidului Democrat.

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum setezi obiective SMART in marketingul online?

Obiective SMART - cu siguranta ai auzit deja de asta, poate ca folosesti deja aceasta idee in business. Cu toate acestea, trebuie sa stii...

DSP Ilfov a greșit calcularea ratei de infectări cu COVID-19: „eroare în programul informatic”

Direcția de Sănătate Publică Ilfov a recunoscut că a greșit calcularea incidenței cazurilor de infectare cu COVID-19 în acest județ, din cauza existenței „unei...

Leopoldo Luque, medicul lui Diego Maradona, anchetat sub suspiciunea de omor involuntar

Leopoldo Luque, medicul personal al fostei legende a fotbalului mondial Diego Maradona, face obiectul unei anchete sub suspiciunea de omor involuntar.   Poliţia a percheziţionat duminică...

30 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

Pe 30 noiembrie 1835 se năștea Mark Twain, scriitor, publicist, antreprenor, satirist și umorist american, autorul popularelor romane Aventurile lui Tom Sawyer, Prinț și...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?