8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Puterile poliției - reduse drastic! Unde s-a întâmplat acest lucru și de...

Puterile poliției – reduse drastic! Unde s-a întâmplat acest lucru și de ce?

Un proiect de urgență prin care puterea de acțiune a poliției este micșorată drastic, a fost votat în unanimitate de Consiliul orașului Washington DC, relatează CNN.

Măsura de reformă a poliției vine după mai multe nopți de proteste în capitala SUA și după mai multe episoade de violențe în jurul domeniului Casei Albe, dar și după ce președintele american a instigat în mod repetat la violență împotriva protestatarilor din Washington.

https://www.a7tv.ro/trump-voi-desfasura-armata-statelor-unite-si-voi-rezolva-eu-repede-problema/

Noile măsuri interzic explicit poliției să mai folosească arme chimice împotriva protestatarilor, arme precum gaz lacrimogen sau spray paralizant, dar și alte proiectile non-letale, precum gloanțele de cauciuc.

Polițiștii au interzis și strangularea oamenilor în timpul arestului, după adoptarea noilor măsuri.

Departamentului de poliție i-a fost interzis și să angajeze ofițeri care au fost concediați într-o altă jurisdicție sau care au demisionat în urma unei cercetări disciplinare.

Această măsură specifică vine după ce o organizație a polițiștilor din Florida le-a oferit ofițerilor concediați și cercetați pentru abateri disciplinare, în alte state, oportunitatea de a se reangaja în acest stat.

Votul de marți instituie noile reguli timp de 90 zile. Măsurile pot fi extinse pentru alte 225 cu un al doilea vot.

Consiliul trebuie, însă, să înceapă dezbateri publice și să voteze din nou ulterior lor pentru ca aceste reforme să devină permanente.

În Minneapolis, legiuitorii locali au mers chiar mai departe și au anunțat că vor abolirea completă a departamentului de poliție pentru că el nu mai asigură siguranța comunității.

Și la nivel federal au loc astfel de încercări de reformă.

Marți, Congresul SUA a început dezbaterea pe un proiect de lege pentru reforma poliției, inițiat de reprezentanții Partidului Democrat.

SourceDigi24


ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]