sâmbătă, aprilie 20, 2024

Puterea unei chemări

Puterea unei chemări. Ambii au cunoscut sărăcia până la foamete în copilărie. Ambii au avut parte de familii disfuncționale. Sunt minunați și slujesc românii pentru ca Hristos să fie făcut multora cunoscut.

Rozie și Walter Openda s-au născut în orașul în plin soare, Nairobi, capitala Keniei. Și de mulți ani au răspuns pozitiv chemării Tatălui lor ceresc de a lăsa căldura Africii pentru căldura inimilor românilor.

Povestea lui Walter

Pe la vârsta de 7 ani, Walter a fost trimis de acasă la bunicul său pentru că părinții nu-l puteau întreține. Acolo a muncit din greu fără a primi mâncare și nici educație. În timp ce copiii pe care-i slujea mergeau la școală, Walter gătea și făcea curat. Timp de 7 ani, a deprins obiceiul furtului pentru a supraviețui. Furios pe tata și dezamăgit de mama, Walter a revenit în adolescență în Nairobi doar ca să-și manifeste și mai abitir rebeliunea. Curând a ajuns în stradă de unde doar rugăciunile mamei l-au salvat. A ajuns pastor.

Povestea lui Rozie

Rozie a fost martora sărăciei familiei dar și a despărțirii părinților. Mama s-a îmbolnăvit grav dar nu aveau nicicum bani pentru tratament. Atunci, pe la 15 ani, Rozie a deprins puterea rugăciunii și s-a prins puternic de brațul Creatorului și Răscumpărătorului ei.

Povestea de căsătorie

Ulterior Walter și Rozie s-au întâlnit, s-au căsătorit și s-au dedicat total slujirii semenilor. Au lăsat Nairobi, slujbele și veniturile bănești considerabile pentru o biserică de slujit.

Pentru o perioadă, sărăcia le-a fost din nou  parteneră de drum. După ce și-au revenit și totul părea să meargă bine, o altă chemare le-a fost făcută. Spre un necunoscut și mai mare. Și pentru că făcuseră un jurământ, au răspuns pozitiv.

Câte au îndurat pe drumul slujirii și cum se descurcă în România doi africani superbi, puteți afla aici:

ULTIMELE ARTICOLE

Ce vrea Dumnezeu de la mine?

Dumnezeu este un izvor de iubire necondiționată, iertare și speranță. Prin relația cu El,  oamenii găsesc confort în momentele de greutate, găsesc direcție morală...

Postul, între credință și dietă

Postul Paștelui este unul dintre cele mai mari posturi, dar și cel mai aspru din punct de vedere alimentar pentru ca stim ca postul...

A. Zăgrean, fost președinte CCR, trage un semnal de alarmă cu privire la alegeri

Augustin Zăgrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, trage un semnal de alarmă cu privire la alegerile de anul acesta. Data alegerilor a...

Transformă încăpățânarea în perseverență

Transformarea încăpățânării în perseverență poate fi o provocare, dar este posibilă prin adoptarea unor strategii și practici eficiente. Incapatanarea poate duce la obstacole în...