joi, februarie 29, 2024
Acasă Emisiuni De vorbă cu doctorul Psoriazisul se vindecă!

Psoriazisul se vindecă!

Psoriazisul se vindecă! Psoriazisul este o afecțiune cronică a pielii, caracterizată prin apariția unor leziuni roșii, solzoase și adesea mâncărime. Această boală afectează celulele pielii, accelerând ciclul lor de creștere și ducând la acumularea de celule moarte pe suprafața pielii. Psoriazisul poate apărea pe orice parte a corpului. Dar este mai frecvent întâlnit pe genunchi, coate, scalp și partea inferioară a spatelui.

Principalele semne și simptome ale psoriazisului includ:

  1. Plăci roșii și solzoase: Acestea pot varia în dimensiune și pot fi însoțite de iritație și mâncărime.
  2. Zgârieturi și fisuri: Pielea afectată poate deveni fragilă, ceea ce duce la apariția fisurilor.
  3. Umflături și inflamații: Uneori, leziunile pot provoca umflături și inflamații în jurul lor.
  4. Mâncărime: Psoriazisul poate fi însoțit de o senzație persistentă de mâncărime.

Cauza exactă a psoriazisului nu este pe deplin înțeleasă, dar se crede că este legată de o combinație de factori genetici, imunologici și mediamentali. Anumite evenimente, cum ar fi stresul, infecțiile sau anumite medicamente, pot declanșa sau agrava simptomele la persoanele predispuse genetic.

Există însă soluții pentru psoriazis! Acestea presupun schimbarea stilului de viață și adoptarea unei diete sănătoase pentru eliminarea inflamației.

În emisiunea ”De vorbă cu doctorul”, Marius Văduva, onco fizioterapeut, a exemplificat cu povestea unui pacient, cu leucemie, dar și psoriasis, care a reușit să găsească vindecare pentru psoriazisul cu care se chinuia de peste 40 de ani.

”Se poate vindeca, eu cred că undeva pe la 3 ani, 3 ani și jumătate, un psoriasis umed se poate vindeca.”

În aceeași emisiune, Annemarie Văduva, nutritionist, a enumerate și care sunt principalele alimente interzise și recomandate când vine vorba de psoriasis.

Alimente interzise: lactate, polenul, lăptișorul de matcă, murăturile, tot ce e acru și acrișor, făinoase albe, soia, semințele de cânepă și tot ce are mai mult de 20% proieinesare iodată, zahăr rafinat.
Alimente recomandate: cerealele, fructele, fructele de pădure, salate, orez negru, linte, năut, broccoli, pâine cu maia, sare celtică, conopidă, pudră de roșcove. regimul trebuie să fie vegetarian până la vindecare.

Poți urmări întregul interviu pe link-ul de mai jos:

https://www.youtube.com/live/uyc_crDHcCM?si=MbZ3u13QZ1Qu3X1T

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...