joi, septembrie 21, 2023
Acasă Emisiuni De vorbă cu doctorul Provocarea minutului de mișcare

Provocarea minutului de mișcare

Provocarea minutului de mișcare. Atunci când mișcarea este un chin, cel mai probabil coloana ta suferă și încearcă să îți transmită un semnal. Durerea nu este o chestiune normală cu care să te obișnuiești. Deci trebuie să o elimini cât mai rapid din viața ta pentru a nu-ți diminua plăcerea de a trăi.

Cât de importantă este mișcarea zilnică? 

Corpul uman este conceput să se miște, să alerge, să sară, să manipuleze lucruri. Însă nu ne folosim întotdeauna trupul la întregul său potențial.

Tocmai lipsa de mișcare este factorul care favorizează, printre altele, obezitatea, hipertensiunea și imbătrânirea precoce.

Activitatea fizică, în schimb, întărește musculatura și articulațiile. Sporește nivelul de oxigen din organism și întărește sistemul imunitar, fortifică oasele și întinde pielea.

Sedentarismul este una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, alegerea unui stil de viață inert, comod, alături de o alimentație neechilibrată, duce la boli extrem de grave. Iar faptul că 4 din 10 români sunt sedentari devine extrem de îngrijorător.

Atunci când mișcarea este un chin

În emisiunea ”De vorbă cu doctorul” cu Consuela Bălașa, fizioterapeutul Alexandru Ilie revine în platoul emisiunii cu un nou proiect: Minutul de mișcare.

”De-a lungul carierei, au fost foarte mulți pacienți care mi-au spus că deși este importantă mișcarea, nu au timp să o facă. Și plecând de la această înțelegere, mi-am dat seama că vreau să îi responsabilizez pe oameni provocându-i la un minut de mișcare pe zi. Este o provocare care se numește #minutuldemișcare. Prin care te invit să fii alături de mine în fiecare dimineață pe pagina personală de facebook kinetoterapeut Alexandru Ilie cu ajutorul căreia voi face live-uri. Mi-am promis mie în primul rând ca un minut pe zi să petrecem timp împreună pentru a face exerciții pentru diverse afecțiuni, articulații sau pentru a combate fenomenele dureroase.” 

Aici poți urmări întreaga emisiune:

2 COMENTARII

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Ce efecte au medicamentele în viața unui om?

Ce efecte au medicamentele în viața unui om? Un medicament este definit, de obicei, drept substanță sau preparat care poate trata sau preveni bolile....

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps. Medicii din sistemul public de sănătate din jumătate de Europă sunt pe picior de război. În Portugalia...

Cine are diabet este scutit de impozite

Cine are diabet este scutit de impozite. Bolnavii de diabet pot beneficia de anumite scutiri de impozite. În funcţie de gradul bolii şi cât...

Despre tulburarea bipolară

Despre tulburarea bipolară. Tulburarea bipolară este o afecțiune gravă, de natură psihică, denumită astfel deoarece persoana suferindă alternează două stări de dispoziție extreme, adică...