8.5 C
București
marți, 7 februarie 2023
Acasă Emisiuni De vorbă cu doctorul Provocarea minutului de mișcare

Provocarea minutului de mișcare

Provocarea minutului de mișcare. Atunci când mișcarea este un chin, cel mai probabil coloana ta suferă și încearcă să îți transmită un semnal. Durerea nu este o chestiune normală cu care să te obișnuiești. Deci trebuie să o elimini cât mai rapid din viața ta pentru a nu-ți diminua plăcerea de a trăi.

Cât de importantă este mișcarea zilnică? 

Corpul uman este conceput să se miște, să alerge, să sară, să manipuleze lucruri. Însă nu ne folosim întotdeauna trupul la întregul său potențial.

Tocmai lipsa de mișcare este factorul care favorizează, printre altele, obezitatea, hipertensiunea și imbătrânirea precoce.

Activitatea fizică, în schimb, întărește musculatura și articulațiile. Sporește nivelul de oxigen din organism și întărește sistemul imunitar, fortifică oasele și întinde pielea.

Sedentarismul este una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, alegerea unui stil de viață inert, comod, alături de o alimentație neechilibrată, duce la boli extrem de grave. Iar faptul că 4 din 10 români sunt sedentari devine extrem de îngrijorător.

Atunci când mișcarea este un chin

În emisiunea ”De vorbă cu doctorul” cu Consuela Bălașa, fizioterapeutul Alexandru Ilie revine în platoul emisiunii cu un nou proiect: Minutul de mișcare.

”De-a lungul carierei, au fost foarte mulți pacienți care mi-au spus că deși este importantă mișcarea, nu au timp să o facă. Și plecând de la această înțelegere, mi-am dat seama că vreau să îi responsabilizez pe oameni provocându-i la un minut de mișcare pe zi. Este o provocare care se numește #minutuldemișcare. Prin care te invit să fii alături de mine în fiecare dimineață pe pagina personală de facebook kinetoterapeut Alexandru Ilie cu ajutorul căreia voi face live-uri. Mi-am promis mie în primul rând ca un minut pe zi să petrecem timp împreună pentru a face exerciții pentru diverse afecțiuni, articulații sau pentru a combate fenomenele dureroase.” 

Aici poți urmări întreaga emisiune:

2 COMENTARII

Comments are closed.ULTIMELE ARTICOLE

Despre embargoul produselor petroliere

Despre embargoul produselor petroliere. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat cu toţi marii importatori care activează în ţara noastră şi a primit asigurări că...

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică. Ea este o gimnastă română, medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba...

Când poate fi apatia un aliat și când nu?

Când poate fi apatia un aliat și când nu? Ce este apatia și cum poate ea să ne ajute sau să ne distrugă sistemul...

Este adevărul relativ?

Este adevărul relativ? Ce reprezintă adevărul? Cum putem știi tot adevărul? Adevărul reprezintă tematica cea mai aprinsă în discuțiile dintre orice fel de persoane...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]