miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Proteste masive în Rusia! Moscova vrea ”explicații” de la Ambasada SUA

Proteste masive în Rusia! Moscova vrea ”explicații” de la Ambasada SUA

Ambasada SUA din capitala Rusiei urmează să dea explicaţii pentru publicarea pe site-ul său de internet a “traseelor” manifestaţiilor opozanţilor de sâmbătă, a anunţat Ministerul rus al Afacerilor Externe, care îi va convoca pe diplomaţii americani.

 

“Despre ce e vorba, despre a-i influenţa sau a le da instrucţiuni (manifestanţilor)?”, a scris purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova pe Facebook, “colegii americani vor trebui să vină să se explice în Piaţa Smolenskaia”, adresa MAE rus, conform AFP, transmite Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt făcea aluzie la publicarea pe site-ul de internet al ambasadei a unui avertisment care face apel la cetăţenii americani să nu meargă la manifestaţiile de sâmbătă din Rusia.

În acest text, reprezentanţa diplomatică precizează în ce oraşe şi pe ce străzi sunt prevăzute să aibă loc proteste.

Din punctul de vedere al diplomatei ruse, asta ar însemna de fapt încurajarea manifestanţilor. Potrivit ei, dacă ambasada Rusiei la Washington ar fi acţionat astfel, asta ar fi dus la “ameninţări de sancţiuni şi expulzări ale unor diplomaţi ruşi”.

Diplomaţii americani nu au reacţionat până în prezent la această luare de poziţie, notează AFP. Purtătoarea de cuvânt a ambasadei SUA a denunţat în schimb sutele de arestări la protestele care au loc sâmbătă.

Sursa Google

Rusia s-a mobilizat în sprijinul lui Aleksei Navalnîi. Din Moscova și până în Extremul Orient, unde erau între minus 30 și minus 50 de grade Celsius, rușii au sfidat puterea de la Kremlin și au ieșit pe străzi.

Oamenii au cerut eliberarea opozantului rus, și au denunțat regimul lui Vladimir Putin.

Peste 3000 de persoane au fost arestate în urma intervențiilor brutale ale forțelor de ordine.

În piaţa Puşkin din capitala rusă, trupele speciale din unitatea OMON au intervenit în forţă împotriva celor câteva mii de susţinători ai lui Navalnîi, ieşiţi în stradă ca să-i ceară eliberarea şi să protesteze faţă de preşedintele Vladimir Putin.

Sursa Google

Până la urmă, poliţiştii au evacuat piaţa, dar mulţimea s-a regrupat de-a lungul unui bulevard. Sute de oameni au fost luaţi pe sus şi duşi cu forţa în autobuzele şi dubele poliţiei.

În faţa închisorii din Moscova unde este încarcerat Alexei Navalnîi, zeci de susţinători au cerut eliberarea lui. La lăsarea serii, forţele de ordine i-au împrăştiat pe oameni şi au arestat mai mulţi dintre ei.

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...