8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Propunerile PSD pentru funcția de premier: Gabriela Firea poate fi o soluție!

Propunerile PSD pentru funcția de premier: Gabriela Firea poate fi o soluție!

România este și rămâne în criză politică din cauza lipsei de înțelegere între partide. Nicolae Ciucă și-a depus mandatul ieri. Ce urmează pe această scenă care stă să se prăbușească?

În emisiunea “La Zi” cu Flori Stoian, Ana Maria Cătăuță, deputat PSD, a oferit o declarație, în premieră, cu privire la viitorul politicii din România, dar și a partidului pe care îl reprezintă și a dat câteva nume de posibili premieri din partea PSD.

“Avem mai multe variante pentru că, fără lipsa de modestie, chiar avem oameni care pot să facă acest lucru. Și domnul Rafila și domnul Ciolacu, avem și doamne care ar putea să facă acest lucru, deci avem, variante de premier exista. Un nume de doamnă ar fi doamna Firea bineînțeles, care a fost un primar al Capitalei bun. Cred că Bucureștenii regretă puțin alegerea făcută anul trecut acum că stau în frig.”

Marți seara, președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, într-o conferință de presă, că Biroul Executiv al liberalilor i-a propus lui Nicolae Ciucă depunerea mandatului de premier desemnat și flexibilizarea mandatului.

Altă decizie luată de conducerea partidului a fost de a începe „negocieri cu toate forțele democratice din Parlamentul României pentru formarea unei majorități”.

Nicolae Ciucă ar putea să rămână varianta PNL pentru funcția de premier.

Practic, există posibilitatea ca Nicolae Ciucă să fie din nou desemnat premier de către Klaus Iohannis, dar, de data aceasta, ar urma să aibă alt mandat de negociere, care să includă toate forțele politice, cu excepția AUR, nu doar un guvern minoritar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...

”Biblioteca vie” merge în penitenciare

Organizatorii proiectului "Biblioteca vie", susțin ca urmăresc eliminarea stigmatizării față de persoanele incarcerate, prin această activitate. Acțiunea vine în continuarea proiectului eparhial „În temniță...

Primarul Capitalei a dezvăluit ce proiecte vor fi gata la finalul anului

Nicuşor Dan a menţionat că Grădina Cişmigiu este, „cumva”, „în aceeaşi situaţie cu Bucureştiul”.   „Are aceleaşi probleme de ani de zile şi de care nu...

Constanța va rămâne fără apă caldă două săptămâni

”Primăria Municipiului Constanța informează constănțenii racordați la sistemul municipal de termoficare că în această perioadă se află în faza de executare lucrări importante de...