sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Propunerile PSD pentru funcția de premier: Gabriela Firea poate fi o soluție!

Propunerile PSD pentru funcția de premier: Gabriela Firea poate fi o soluție!

România este și rămâne în criză politică din cauza lipsei de înțelegere între partide. Nicolae Ciucă și-a depus mandatul ieri. Ce urmează pe această scenă care stă să se prăbușească?

În emisiunea „La Zi” cu Flori Stoian, Ana Maria Cătăuță, deputat PSD, a oferit o declarație, în premieră, cu privire la viitorul politicii din România, dar și a partidului pe care îl reprezintă și a dat câteva nume de posibili premieri din partea PSD.

„Avem mai multe variante pentru că, fără lipsa de modestie, chiar avem oameni care pot să facă acest lucru. Și domnul Rafila și domnul Ciolacu, avem și doamne care ar putea să facă acest lucru, deci avem, variante de premier exista. Un nume de doamnă ar fi doamna Firea bineînțeles, care a fost un primar al Capitalei bun. Cred că Bucureștenii regretă puțin alegerea făcută anul trecut acum că stau în frig.”

Marți seara, președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, într-o conferință de presă, că Biroul Executiv al liberalilor i-a propus lui Nicolae Ciucă depunerea mandatului de premier desemnat și flexibilizarea mandatului.

Altă decizie luată de conducerea partidului a fost de a începe „negocieri cu toate forțele democratice din Parlamentul României pentru formarea unei majorități”.

Nicolae Ciucă ar putea să rămână varianta PNL pentru funcția de premier.

Practic, există posibilitatea ca Nicolae Ciucă să fie din nou desemnat premier de către Klaus Iohannis, dar, de data aceasta, ar urma să aibă alt mandat de negociere, care să includă toate forțele politice, cu excepția AUR, nu doar un guvern minoritar.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...