8.5 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Propunerile PSD pentru funcția de premier: Gabriela Firea poate fi o soluție!

Propunerile PSD pentru funcția de premier: Gabriela Firea poate fi o soluție!

România este și rămâne în criză politică din cauza lipsei de înțelegere între partide. Nicolae Ciucă și-a depus mandatul ieri. Ce urmează pe această scenă care stă să se prăbușească?

În emisiunea “La Zi” cu Flori Stoian, Ana Maria Cătăuță, deputat PSD, a oferit o declarație, în premieră, cu privire la viitorul politicii din România, dar și a partidului pe care îl reprezintă și a dat câteva nume de posibili premieri din partea PSD.

“Avem mai multe variante pentru că, fără lipsa de modestie, chiar avem oameni care pot să facă acest lucru. Și domnul Rafila și domnul Ciolacu, avem și doamne care ar putea să facă acest lucru, deci avem, variante de premier exista. Un nume de doamnă ar fi doamna Firea bineînțeles, care a fost un primar al Capitalei bun. Cred că Bucureștenii regretă puțin alegerea făcută anul trecut acum că stau în frig.”

Marți seara, președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, într-o conferință de presă, că Biroul Executiv al liberalilor i-a propus lui Nicolae Ciucă depunerea mandatului de premier desemnat și flexibilizarea mandatului.

Altă decizie luată de conducerea partidului a fost de a începe „negocieri cu toate forțele democratice din Parlamentul României pentru formarea unei majorități”.

Nicolae Ciucă ar putea să rămână varianta PNL pentru funcția de premier.

Practic, există posibilitatea ca Nicolae Ciucă să fie din nou desemnat premier de către Klaus Iohannis, dar, de data aceasta, ar urma să aibă alt mandat de negociere, care să includă toate forțele politice, cu excepția AUR, nu doar un guvern minoritar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Capitala paralizată! Continuă greva șoferilor STB!

Continuă greva în transportul în comun din Capitală. În această dimineață, ca și ieri, niciun tramvai, troleibuz sau autobuz nu a ieșit pe traseu,...

Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă discută despre situația de la granița dintre Ucraina și Rusia

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește astăzi cu premierul Nicolae Ciucă pentru a discuta situația de securitate de pe Flancul Estic. Întâlnirea are loc în...

Robert Negoiță: ”Suntem în haos! Nimeni nu știe ce are de făcut!”

Planurile Urbanistice a cinci sectoare din București au fost suspendate la sfârșitul lunii februarie. După negocieri intense, de la dorința primarului de a suspenda...

Lazăr Forrai: ”Uneori nu mâncam mai mult de un cartof fiert pe zi”

La 83 de ani, Lazăr Forrai, teolog și supraviețuitor al celui de-al doilea Război Mondial, a fost prezent în platoul emisiunii "Știrea cea bună"...