vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Proiectele nucleare ale României, susținute de SUA

Proiectele nucleare ale României, susținute de SUA

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat că România beneficiază de o largă susţinere din partea SUA, după o serie de întâlniri de lucru cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat din SUA.

 

„Ţara noastră are parte de o largă susţinere din partea SUA.

Astăzi am avut o serie de întâlniri de lucru cu mai mulţi membri ai Departamentului de Stat.

M-am întâlnit cu C.S. Eliot Kang – Assistant Secretary – Bureau of International Security and Nonproliferation – Department of State. Experienţa lui în domeniul energiei nucleare ne-a oferit baza unui dialog consistent şi aplicat pe proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, dar şi pe marginea SMR-urilor.

La discuţii a participat şi Justin Friedman – Senior Advisor – U.S. Department of State, care a fost prezent în România în luna mai, când am anunţat că amplasamentul primului reactor modular mic (SMR), din România, va fi amplasamentul fostei termocentrale de la Doiceşti.

Am primit asigurări că ţara noastră are tot suportul pentru dezvoltarea programului nuclear civil”, a scris ministrul, marţi seara, pe pagina sa de Facebook.

 

De asemenea, Virgil Popescu s-a întâlnit cu Jose W. Fernandez – Under Secretary for Economic Growth, Energy and the Environment (Subsecretar pentru Creștere Economică, Energie și Mediu în cadrul Departamentului de Stat din SUA – n.r) – , cu care a discutat pe marginea întăririi parteneriatului strategic în domeniul energiei, despre întărirea relaţiilor bilaterale şi comerciale dintre cele două state.

Totodată, discuţiile au vizat şi soluţiile pentru întărirea securităţii energetice şi actualul context geopolitic.

„El ne-a transmis că urmăreşte cu atenţie stadiul proiectului construirii celor două noi reactoare de la Cernavodă şi a primului reactor modular de mici dimensiuni şi SUA vor oferi tot suportul necesar pentru a fi finalizate”, a mai scris Virgil Popescu pe reţeaua de socializare.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...