joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Prințul Harry: "Simt o mare tristețe pentru că s-a ajuns la asta"

Prințul Harry: „Simt o mare tristețe pentru că s-a ajuns la asta”

Palatul Buckingham şi regina Elisabeta a II-a au anunțat că Harry şi Meghan nu vor mai utiliza titlurile de “altețe regale” și nu vor mai beneficia de fonduri publice.
Într-o înregistrare video publicată duminică pe contul de Instagram oficial al ducilor de Sussex, prințul Harry a declarat că a luat decizia de a se retrage din casa regală britanică cu “o mare tristețe”, dar pretinde că de fapt nu a avut de ales relatează AFP, dpa şi Reuters.

“Decizia pe care am luat-o pentru mine și soția mea nu a fost luată ușor, ci după luni de discuții, care au urmat unor ani de provocări”, explică ducele de Sussex într-un discurs susținut în fața invitaților la un dineu caritabil.
Potrivit reprezentanților Casei Regale britanice, prințul Harry și soția sa nu vor mai folosi titlurile de Înalte Altețe Regale și nu o vor mai reprezenta oficial pe regina Elisabeta a II-a la evenimentele la care vor participa.
Ducii de Sussex au promis că vor returna cele 2,4 milioane de lire sterline folosite din bani publici pentru renovarea reședinţei lor.
“Speranța noastră a fost de a continua să o slujim pe regină, Commonwealth-ul şi asociaţiile mele militare fără finanţare publică. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil”, a spus prinţul Harry, care era al şaselea în ordinea succesiunii la tron.
“Am acceptat acest lucru ştiind că nu schimbă cine sunt sau cât sunt de dedicat. Dar sper că asta vă ajută să înţelegeţi la ce s-a ajuns, că mă voi retrage din tot ceea ce am cunoscut vreodată pentru a face un pas înainte spre ceea ce sper că va fi o viaţă mai liniştită”, a adăugat el.
Potrivit acordului, Harry va rămâne prinţ şi el şi soţia sa îşi vor păstra titlurile de duce şi ducesă de Sussex, într-un moment în care încep o nouă viaţă împărţită între America de Nord şi Marea Britanie, dar nu vor participa la evenimente ceremoniale sau vizite regale.
“Am vrut să auziţi adevărul de la mine, atât cât îl pot împărtăşi, nu ca prinţ, sau duce, ci pur şi simplu ca Harry, aceeaşi persoană pe care mulţi dintre voi aţi urmărit-o crescând în ultimii 35 de ani dar cu o perspectivă mai clară”, a mai spus prinţul.
“Regatul Unit este casa mea şi locul pe care îl iubesc. Asta nu se va schimba niciodată. (…) Simt o mare tristeţe pentru că s-a ajuns la asta”, a afirmat el, informează AGERPRES.

 

ULTIMELE ARTICOLE

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...