8.5 C
București
duminică, 22 mai 2022
Acasă Editoriale Actualitate Prințul Harry: "Simt o mare tristețe pentru că s-a ajuns la asta"

Prințul Harry: “Simt o mare tristețe pentru că s-a ajuns la asta”

Palatul Buckingham şi regina Elisabeta a II-a au anunțat că Harry şi Meghan nu vor mai utiliza titlurile de “altețe regale” și nu vor mai beneficia de fonduri publice.
Într-o înregistrare video publicată duminică pe contul de Instagram oficial al ducilor de Sussex, prințul Harry a declarat că a luat decizia de a se retrage din casa regală britanică cu “o mare tristețe”, dar pretinde că de fapt nu a avut de ales relatează AFP, dpa şi Reuters.

“Decizia pe care am luat-o pentru mine și soția mea nu a fost luată ușor, ci după luni de discuții, care au urmat unor ani de provocări”, explică ducele de Sussex într-un discurs susținut în fața invitaților la un dineu caritabil.
Potrivit reprezentanților Casei Regale britanice, prințul Harry și soția sa nu vor mai folosi titlurile de Înalte Altețe Regale și nu o vor mai reprezenta oficial pe regina Elisabeta a II-a la evenimentele la care vor participa.
Ducii de Sussex au promis că vor returna cele 2,4 milioane de lire sterline folosite din bani publici pentru renovarea reședinţei lor.
“Speranța noastră a fost de a continua să o slujim pe regină, Commonwealth-ul şi asociaţiile mele militare fără finanţare publică. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil”, a spus prinţul Harry, care era al şaselea în ordinea succesiunii la tron.
“Am acceptat acest lucru ştiind că nu schimbă cine sunt sau cât sunt de dedicat. Dar sper că asta vă ajută să înţelegeţi la ce s-a ajuns, că mă voi retrage din tot ceea ce am cunoscut vreodată pentru a face un pas înainte spre ceea ce sper că va fi o viaţă mai liniştită”, a adăugat el.
Potrivit acordului, Harry va rămâne prinţ şi el şi soţia sa îşi vor păstra titlurile de duce şi ducesă de Sussex, într-un moment în care încep o nouă viaţă împărţită între America de Nord şi Marea Britanie, dar nu vor participa la evenimente ceremoniale sau vizite regale.
“Am vrut să auziţi adevărul de la mine, atât cât îl pot împărtăşi, nu ca prinţ, sau duce, ci pur şi simplu ca Harry, aceeaşi persoană pe care mulţi dintre voi aţi urmărit-o crescând în ultimii 35 de ani dar cu o perspectivă mai clară”, a mai spus prinţul.
“Regatul Unit este casa mea şi locul pe care îl iubesc. Asta nu se va schimba niciodată. (…) Simt o mare tristeţe pentru că s-a ajuns la asta”, a afirmat el, informează AGERPRES.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Cătălin Drulă candidează la șefia partidului USR

Sămbătă, fostul ministru al transporturilor și-a anunțat candidatura pentru șefia USR-ului. Acesta a transmis că este nevoie de cineva hotărât care să conducă partidul. „Astăzi...

Website creștin din China, închis de autorități

După o activitate îndelungată a unui website creștin din China, cenzura guvernamentală și-a pus din nou amprenta asupra populației și l-au cenzurat. Bineînțeles, acesta...

Bisericile protestante din Turcia rămân fără pastori

Un raport nou publicat de Asociația Turcă a Bisericilor Protestante arată că mai puțin de 15 biserici protestante se pot întâlni în lăcașe de...

Noi metode de manipulare prin fake-news lansate de Rusia

Propaganda pro-rusă susține, la câteva săptămâni de la începutul războiul, că președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a sinucis, ca parte a unui efort agresiv de...