8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Emisiuni Prin tribunale ca prin viață: „Să iubești ceea ce faci”

Prin tribunale ca prin viață: „Să iubești ceea ce faci”

Ca în orice profesie, și în aceea de jurnalist și realizator TV, există aspecte frumoase dar și neplăcute. Ca avocat care a îmbrățișat și profesia de jurnalist și om de televiziune, poți fi sigur că nu te plictisești niciodată.

 

Prin tribunale ca prin viață cu Mihaela Olaru

Nu există riscul de a intra în rutină, pentru că nicio zi nu seamănă cu cealaltă. Fie că astăzi sunt într-o sală de judecată și pledez în fața unui judecător, mâine pot să fiu în fața marelui public pledând pentru oamenii care ne privesc la televizor.

Da, ambele profesii îți dau posibilitatea să cunoști oameni din toate categoriile sociale. Îți poți începe ziua discutând cu o victimă agresată de soțul ei și pentru a cărei siguranță lupți, și continuând discuția seara, în platoul de televiziune cu un ministru, vorbind despre cele mai importante subiecte ale țării.

Da, avantajele celor două profesii sunt că îți conferă șansa de a deveni un om implicat, interesant și un om mai bun.

Pe de altă parte, nu este deloc ușor, atât avocatura, cât și televiziunea sunt extrem de solicitante, pline de dinamism și provocări în fiecare zi. Totodată, implică și o doză mare de responsabilitate.

Documentarea juridică atât în profesia de avocat cât și pentru subiectele emisiunii, este extrem de importantă, numai așa ajungi să câștigi încrederea unor oameni care, încet, încet, îți devin surse pentru viitoare teme.

Însă, cel mai important, este să știi că ai una dintre cele mai importante misiuni: să informezi corect oamenii asupra problemelor și situațiilor care îi afectează sau interesează direct.

În ceea ce mă privește, atât ca avocat, cât și ca jurnalist, un lucru este clar, poți influența mase întregi de oameni prin procesele câștigate sau prin emisiunile pe care le realizezi. Motiv pentru care întotdeauna mi-am desfășurat activitatea cu dăruire, devotament, profesionalism și corectitudine.

Am pus mai presus de orice calitatea. Însă, niciodată nu am tolerat umilința, lipsa de apreciere și bârfele.

În concluzie, indiferent ce profesie ai îmbrățișa, trebuie să ai tărie de caracter și să iubești ceea ce faci.

Și pentru că iubesc în mod egal cele două lucruri esențiale din viața mea, vă invit să urmăriți emisiunea juridică pe care o realizez pentru dumnevoastră.

Nu lăsați senzaționalul și promovarea inculturii să vă ocupe timpul. Este bine să avem cultură juridică!

Aici puteți urmări emisiunea „Prin tribunale ca prin viață”.

Invitați: Cristian Diaconescu – fost ministru al Justiției și fost ministru de Externe și Ion Dragne – Avocat, Decanul Baroului București și Vicepreședinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România.

Cristian Diaconescu – fost ministru al Justiției și fost ministru de Externe

Ion Dragne – Avocat, Decanul Baroului București și Vicepreședinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România.

Tema: Avocatura pro bono pentru oamenii care au nevoie, în special cei săraci, defavorizați sau marginalizați.

Sourcea7tv
Articolul precedent1 FEBRUARIE ÎN ISTORIE
Articolul următor2 FEBRUARIE ÎN ISTORIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?