8.5 C
București
marți, 28 septembrie 2021
Acasă Emisiuni Achiziții externe ”Prin tribunale ca prin viață” - o nouă producție la A7TV. Când...

”Prin tribunale ca prin viață” – o nouă producție la A7TV. Când va fi premiera?

Toamna aceasta, A7TV, din dorința de a satisface cât mai mult preferințele publicului său, aduce emisiuni noi în grila de programe, dar și foarte multe surprize plăcute.

Începând din 7 septembrie, în fiecare luni, de la ora 18.00, veți putea urmări, timp de o oră, o nouă producție – Prin tribunale ca prin viata.

 

Avocatul Mihaela Olaru se alătură echipei televiziunii A7TV și va fi, începând de luni, 7 septembrie, realizatorul emisiunii.

„Prin tribunale ca prin viață” este o emisiune educativă și reprezintă o chemare la educația juridică a cetățeanului, la implicare civică, prevenție și respectarea regulilor, la îmbunătățirea legislației acolo unde legea este proastă sau nu poate fii pusă în aplicare.

Întrebată de ce o astfel de emisiune, noua noastră colegă ne-a răspuns:

”Pentru că am trăit suficient de multe experiențe juridice și de implicare socială, încât, pot spune acum, simplu: emisiunea vizează viața juridică și socială văzută prin ochii unui avocat, concret: Prin tribunale ca prin viață.

Astăzi, realizarea unei asemenea emisiuni, vine din dorința mea de a încerca pe cât se poate, să venim în sprijinul oamenilor și să le explicăm pe înțelesul lor, problemele actuale cu care ei se confruntă din punct de vedere juridic.

Mai mult decât atât, consider, că, cei aproximativ 20 de ani de experiență profesională, m-au motivat suficient de puternic, astfel încât, să am puterea și forța de a supune dezbaterii publice diferite teme de interes juridic, social și educațional”

Mihaela este o femeie care radiază bunătate și pentru care, mai întâi de toate, este și va rămâne mereu familia, valorile în care crede și care au ghidat-o în viață.

Avocatura a fost visul copilăriei ei, practic a crescut și a învățat constant cu gândul că o să ajungă, odată și odată, avocat.

Anii au trecut și undeva prin anul 1988, tânăra de 14 ani, plecată de la țară, dintr-un sat frumos, cu dealuri și văi, Șușani, județul Vâlcea, a intrat la cel mai bun liceu din județul Olt, Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ – Municipiul Slatina.

Fiică de țărani, harnici, gospodari, cum se zice la țară, a plecat în lume fără să știe ce o așteaptă.

Imediat cum a terminat liceul, în 1992, a participat la un concurs de „crainică”, la un post local de televiziune, Vâlcea 1, dar visul din copilărie, dorința de a ajunge avocat nu-i dădea pace, așa că, peste câțiva ani, era licenţiată în ştiinţe juridice, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Am întrebat-o pe Mihaela de ce – Prin tribunale ca prin viață – de ce acest titlu

”Pentru că Ion Cristoiu, un făuritor de titluri jurnalistice, a văzut încă din primul meu articol pe care l-am scris pe blogul cristoiublog.ro un element esențial al valorii profesionale, și astfel, a dat titlul rubricii unde eu scriu: „Prin tribunale ca prin viață”.

Maestrul Ion Cristoiu a înțeles cât de mult îmi doresc să realizez și o emisiune tv sub acest titlu și m-a susținut în acest demers fiind de acord ca și emisiunea să poarte același nume.

Sigur, probabil nimic nu este întâmplător deoarece maestrul Ion Cristoiu și-a făcut un destin din a descoperi jurnaliști, motiv pentru care sunt norocoasă că la rândul meu am fost și eu descoperită de maestru.

Vreau să cred că necesitatea unei asemenea emisiuni este iminentă, întrucât, aceasta va deveni un instrument deosebit pentru specialiștii în drept, pentru reprezentanții instituțiilor publice și ai societății civile, precum și pentru parlamentarii României, în vederea redescoperirii şi studierii aprofundate a problemelor cu care se confruntă legislația națională astăzi, dar, şi pentru o atentă monitorizare a punerii în aplicare a legilor.

De asemenea, îmi doresc ca emisiunea „Prin tribunale ca prin viață”, să fie o platformă de analiză, unde personalități marcante să poată oferi soluţii pentru o mai bună educație juridică a cetățeanului, și care, prin educație, să asigure o protecție socială și un interes deosebit pentru implicarea civică.

Da, este o misiune, deloc ușoară, însă alături de echipa de producție A7TV și a unei femei încântătoare, Monica Mihai, producător TV – un profesionist desăvârșit, voi realiza una dintre cele mai de impact emisiuni de televiziune.

Sunt o luptătoare și știu, că atunci când faci totul cu pasiune și iubire, prin perseverență, pregătire continuă, informare şi cercetare, misiunea mea pe acest pământ va fi una sigură și cu un scop precis: să devii cea mai bună versiune a TA!

Față de toate acestea, vă invit să urmăriți prima ediție a emisiunii „Prin tribunale ca prin viață” cu Mihaela Olaru, la A7TV, luni, 7 septembrie, de la ora 18.00 – 19.00, unde vom dezbate o temă sensibilă, și anume: Violența Domestică.

Sunt aproape doi ani de când fac televiziune și am înțeles că fiecare om are povestea sa, emoţia şi frumuseţea lui.

Privind înapoi, cred că un pas important, în acest moment, a fost dezvoltarea unui proiect care să cuprindă televiziunea – așa că, din septembrie „Prin tribunale ca prin viață” cu Mihaela Olaru, va fi sursa ta de inspirație!

În concluzie, mi-am dorit să ajung avocat încă de când eram mică, și am ajuns! Mai târziu, mi-am dorit să fac televiziune.

Îmi închipuiam că trebuie să fii cu adevărat ales să ajungi să vorbeşti la televizor.

Și uite că visul încet, încet s-a împlinit!” , ne-a mărturisit, plină de speranță, noua noastră colegă.

Sa-i urăm bun venit și mult succes Mihaelei și să o urmărim, luni, 7 septembrie, de la ora 18.00!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

PNRR: Până în 2026 vom avea metrou în Cluj și încă o linie în București – investiție de peste 7 miliarde de euro

Planul Național de Redresare și reziliență vine cu o organizare extrem de îndrăzneață și își propune ca până în 2028 să fie dată în...

România primește 30 de miliarde de euro de la UE

Comisia Europeană a dat undă verde Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României – numit și Programul „Anghel Saligny” -, a declarat președintele...

Veste fabuloasă: Emma Răducanu vine în România!

Lista jucătoarelor care vor participa la turneul Transylvania Open (programat în perioada 25 – 31 octombrie la Cluj-Napoca) a fost anunțată. Iar vestea cea...

28 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

An de an, la 28 septembrie, este marcată ziua internaţională pentru accesul universal la informaţie.   Sărbătoarea a fost instituită printr-o decizie a celei de-a 38-a...