8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Familie Primul stat din SUA care interzice avortul

Primul stat din SUA care interzice avortul

Pe data de 24 iunie Curtea Supremă a Statelor Unite a revocat, printr-o decizie istroică, cu votul unei majorităţi a judecătorilor conservatori, hotărârea „Roe v. Wade” din 1973, care garanta de aproape o jumătate de secol dreptul americancelor de a avorta, care nu a fost acceptat niciodată de către dreapta religioasă.

 

Avortul în statul american Wyoming va fi ilegal începând de miercuri, după ce guvernatorul republican Mark Gordon a semnat o nouă lege de stat săptămâna trecută.

„Cred că decizia de a reglementa avortul este lăsată în mod corect la latitudinea statelor”, a scris vineri guvernatorul Gordon.

Parlamentarii din Wyoming au adoptat Legea 92, care interzice avorturile, cu excepția cazurilor de viol, incest sau pentru a proteja viața mamei din cauza unei probleme de sănătate.

Legea prevede pedepse de până la 14 ani de închisoare.

Cu toate acestea, unii oponenți spun că interzicerea avortului va avea un efect „devastator” asupra rezidenților statului, care vor avea mai puține drepturi decât oamenii din alte state americane.

Legislativul din Wyoming a aprobat măsura la începutul acestui an, în așteptarea anulării din partea Curții Supreme a Statelor Unite a deciziei Roe v. Wade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...