vineri, iulie 19, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Primul român depistat cu coronavirus

Primul român depistat cu coronavirus

Un român de pe nava de croazieră aflată în carantină în Japonia are coronavirus, a anunțat Ministerul Român de Externe. Românul infectat cu temutul coronavirus are 41 de ani, este din județul Argeș și lucra în restaurantul navei, alături de soția lui.

Bărbatul a fost internat într-un spital din Yokohama, sub strictă supraveghere.

Cei de la spitalul unde este îngrijit spun că nu are o formă gravă și refacerea lui depinde, pe lângă tratament, de sistemul său imunitar. Alte 43 de persoane de pe vas au primit ieri diagnosticul şi nici unul dintre ceilalți 16 romani de la bord nu se afla printre ei.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus)”, anunţă MAE.

Emanuel Soare, prefect de Argeș: „Persoana este într-adevăr din județul Argeș. Până nu se va încheia, până nu se va vindeca, sperăm în acest sens, cetățeanul nu va fi adus în România.”

Românul s-a îmbolnăvit după ce a intrat în contact cu mai mulţi pasageri, din cauza meseriei care îl obliga să le acorde asistența.
De vineri, autoritățile japoneze pare că au schimbat strategia şi turiştii care nu au semnele bolii, au fost debarcaţi spre fericirea lor. Chiar şi aşa, îngrijorarea persista la bord.

O altă navă de croazieră s-a aflat aproape două săptămâni în voiaj forţat pe mare. Vasul, cu peste 2.200 de oameni la bord, a primit permisiunea să ancoreze într-un port din Cambodgia după ce alte cinci porturi asiatice nu i-au dat voie să acosteze, de teamă ca pasagerii să nu răspândească virusul. Autorităţile au testat 20 de persoane şi, pentru că nimeni nu manifesta simptomele infecţiei cu noul coronavirus, pasagerii au fost lăsaţi să debarce.

România tot anunţă că îşi va lua măsuri de precauţie la porţile de intrare în ţară, pnetru a micşora riscul ca un bolnav cu coronavirus să ajungă în oraşele romaneşti şi să îmbolnăvească alte persoane.

La Otopeni vor fi instalate cele mai multe scanere termice – 5 dintr-un total de 35. Aşadar, restul aeroporturilor internaţionale vor fi dotate cu câte 2 astfel de aparate care ajuta la depistarea călătorilor suspectaţi că ar fi infectaţi cu periculosul virus.

Orice persoană care vine dintr-o zonă de focar va intra în carantină pentru 14 zile, spun reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, timp în care i se vor face teste.

ULTIMELE ARTICOLE

Pacea – un obiectiv tot mai greu de atins

Într-o lume marcată de conflicte, inegalități și tensiuni crescânde, pacea pare un obiectiv tot mai greu de atins. Cu toate acestea, figura emblematică a...

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...