8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Primarul sectorului 2, acuzat că a cheltuit bani publici pentru consilieri angajați...

Primarul sectorului 2, acuzat că a cheltuit bani publici pentru consilieri angajați netransparent

Dan Cristian Popescu, deputat PSD și fost vice-primar al sectorului 2, prezent în platoul emisiunii ”La Zi” cu Flori Stoian, îl acuză pe actualul primar, Radu-Nicolae Mihaiu, fost președinte USR Sector 2, de fapte de corupție și de angajări realizate netransparent.

”Când eram vice-primar, era un primar și un vice-primar. Primarul avea 2 consilieri și vice-primarul 0 consilieri. Deci eram 4 persoane la vârf. A venit primarul USR.

Prima lui mișcare: Și-a angajat 6 consilieri, 2 vice-primari cu câte 2 consilieri fiecare, deci 10 consilieri în loc de 2. După care a zis ”Domnule, eu nu mă pricep să fiu primar”, așa că a angajez și un city manager.

Și iată că a angajat, în plus, 8 persoane cu salariul fiecăruia în jur de 200 de milioane de lei vechi pe lună, înmulțiți dumneavoastră cât înseamnă, pe an, din banii Primăriei Sectorului 2.

Au fost tocați pentru prietenii domnului primar de la USR. Sunt de la partid, i-a adus fără concurs, că așa se face că sunt consilierii lui personali.

Sigur, legea îi permite să aibă până la 6, dar nu e obligatoriu să aibă 6, putea sa aibă și unul sau niciunul, cum am avut eu.”

Radu Mihaiu (43 de ani) a terminat Facultatea de Matematică a Universității București și este licențiat în Informatică. El a activat în sectorul privat, în domeniul IT, potrivit CV-ului său.

A fost consilier la Ministerul Fondurilor Europene în Guvernul Cioloș, unde s-a ocupat de evaluarea proiectelor și procedurilor IT, apoi a devenit secretar de stat în același minister.

Și-a continuat cariera politică alături de USR, iar din 2018 este președintele organizației USR Sector 2, apoi în 2020, Primar al Sectorului 2.

Puteți urmări întreaga dezbatere accesând linkul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...