8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Primarul Sectorului 1 susține că e nevoie de o reformă administrativă a...

Primarul Sectorului 1 susține că e nevoie de o reformă administrativă a Capitalei

“Acolo unde există multă birocraţie şi ambiguitate juridică să ştiţi că există şi multă corupţie. Cred că trebuie să avem cât de curând o discuţie despre reforma administrativă a Capitalei, despre aceste anomalii sistemice care ne ţin captivi. Este nevoie de un nou dialog la nivelul tuturor forţelor politice despre o nouă împărţire administrativă a oraşului, despre o nouă Lege a Bucureştiului. Nu pentru noi. Pentru generaţiile care vin”, a scris Clotilde Armand duminică, pe o rețea de socializare.

 

Ea dă ca exemplu spațiile verzi, de care se ocupă cele şase Administraţii ale Domeniului Public de la nivelul sectoarelor, dar și Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) din subordinea Primăriei Capitalei.

 

“ALPAB se ocupă de mai multe zone verzi situate pe teritoriul celor 6 sectoare iar de aici apare începe să apară confuzia juridică sau a cetăţenilor.

De exemplu: în Sectorul 1 sunt multe parcuri care nu sunt în subordinea primăriei de sector (Herăstrău, Cişmigiu, Floreasca, Bordei) sau străzi care nu sunt în subordinea ADP Sector 1 (Calea Griviţei, Calea Victoriei, Ion Mihalache sau cele pe care există transport în comun) şi se află la o altă structură din cardul Primăriei Capitalei numită Administraţia Străzilor.

Mare mi-a fost uimirea atunci când am dorit să fac curat şi să mă ocup de spaţiile verzi de pe Bulevardul Magheru să constat că nu am dreptul să fac asta pentru că bulevardul aparţine de (atenţie!) Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane din cadrul Primăriei Capitalei”, se mai menţionează în postare.

 

Clotilde Armand mai afirmă că un primar de sector nu are posibilitatea, în prezent, să întreţină o serie de străzi sau parcuri aflate pe teritoriul unităţii administrative.

“Iar atunci când un primar de sector doreşte să facă protocol între instituţia lui şi cele din cadrul PMB, proiectul îi este respins de consilierii aflaţi în ‘opoziţie’ (cu toate că ei sunt la guvernare).

Este cazul meu. La Sectorul 1 am încercat de aproape zece ori să trec un protocol cu Administraţia Străzilor pentru a mă ocupa de modernizarea unor străzi şi bulevarde.

Consilierii PNL- PSD din sector l-au picat nejustificat sau să nu putem face investiţii. Şi uite aşa anii trec. Iar birocraţia rămâne”, mai spune primarul Sectorului 1ULTIMELE ARTICOLE

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]