8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Primarul Capitalei și-ar dori un al doilea mandat

Primarul Capitalei și-ar dori un al doilea mandat

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunțat că vrea al doilea mandat ca primar pentru că administraţia publică se face „pe termen lung”, iar Bucureştiul este un oraş în care „nu s-au făcut lucruri structurale ani de zile şi e nevoie de continuitate”, transmite News.ro, care citează emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

 

Nicuşor Dan se descrie drept un „primar independent, care are o relaţie foarte bună cu o majoritate formată din USR, PNL şi PMP”.

„Eu sunt un om politicos și răspund la întrebările care mi se pun. Am fost întrebat: vă doriți un al doilea mandat? Am răspuns da.

Îmi doresc, dar nu asta este important în ceea ce fac. Important e ca ceea ce fac să răspundă așteptărilor bucureștenilor pe problemele pe care ei le au”, a declarat Nicușor Dan.

 

https://www.a7tv.ro/primaria-capitalei-un-lucru-bun-este-ca-nu-se-mai-vorbeste-de-coruptie-in-primarie/

 

„În primul rând, îmi doresc să fac cât mai multe lucruri care să rezolve problemele bucureștenilor și bineînțeles că pentru că administrația, așa cum am spus – studii de oportunitate, pe fezabilitate, fezabilitate, achiziție publică – e o chestiune pe termen lung.

Bucureștiul are enorm de multe probleme venite și din neimplicare, și din nefinanțare.

Evident că îmi doresc un mandat mai lung pentru a rezolva niște probleme structurale”, a precizat edilul.

 

„Unu: am găsit o primărie în faliment și am scos-o. Asta înseamnă că avem credibilitate pe piață. De exemplu, ne-am împrumutat cu o dobândă mai mică decât Guvernul.

În 2020, Primăria n-a reușit să se împrumute și ar trebui să vină BEI-ul ca să îi dea un împrumut de ultimă urgență. Și avem o relație corectă, adică în sfârșit, vin constructori să lucreze cu noi. Ăsta e primul lucru.

Al doilea lucru, care nu se prea vede, dar e extrem de important, e pe zona de urbanism: Bucureștiul a avut o dezvoltare speculativă, haotică, care a făcut să avem blocuri de 10 etaje pe străzi de 7 metri lățime, a făcut să avem cartiere extrem de aglomerate și un trafic sufocat, distrugeri de spațiu verde.

 

Prin suspendarea PUZ-urilor de sector am oprit această practică, un lucru extrem de important și asta n-a fost numai o decizie de suspendare, ci au fost zeci de litigii.

Și al treilea – investițiile pe care le-am făcut. Am reușit în acest un an și jumătate să direcționăm investițiile către acele probleme structurale ale Bucureștiului.

Adică nu ‘hai să mai punem în pod aici, o panseluță aici, un parc aici’.

Nu! Hai să facem care sunt acele probleme structurale care rezolvă probleme structurale și astea sunt: semaforizare inteligentă, rețeaua de tramvaie, metrou de suprafață, radialele până în autostrada de centură și să direcționăm banii nu către anvelopări sau alte chestiuni pe care le pot face și sectoarele, ci către aceste chestiuni structurale de rezolvat”, a punctat primarul general al Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...