8.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Primarul Capitalei și-ar dori un al doilea mandat

Primarul Capitalei și-ar dori un al doilea mandat

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunțat că vrea al doilea mandat ca primar pentru că administraţia publică se face „pe termen lung”, iar Bucureştiul este un oraş în care „nu s-au făcut lucruri structurale ani de zile şi e nevoie de continuitate”, transmite News.ro, care citează emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

 

Nicuşor Dan se descrie drept un „primar independent, care are o relaţie foarte bună cu o majoritate formată din USR, PNL şi PMP”.

„Eu sunt un om politicos și răspund la întrebările care mi se pun. Am fost întrebat: vă doriți un al doilea mandat? Am răspuns da.

Îmi doresc, dar nu asta este important în ceea ce fac. Important e ca ceea ce fac să răspundă așteptărilor bucureștenilor pe problemele pe care ei le au”, a declarat Nicușor Dan.

 

https://www.a7tv.ro/primaria-capitalei-un-lucru-bun-este-ca-nu-se-mai-vorbeste-de-coruptie-in-primarie/

 

„În primul rând, îmi doresc să fac cât mai multe lucruri care să rezolve problemele bucureștenilor și bineînțeles că pentru că administrația, așa cum am spus – studii de oportunitate, pe fezabilitate, fezabilitate, achiziție publică – e o chestiune pe termen lung.

Bucureștiul are enorm de multe probleme venite și din neimplicare, și din nefinanțare.

Evident că îmi doresc un mandat mai lung pentru a rezolva niște probleme structurale”, a precizat edilul.

 

„Unu: am găsit o primărie în faliment și am scos-o. Asta înseamnă că avem credibilitate pe piață. De exemplu, ne-am împrumutat cu o dobândă mai mică decât Guvernul.

În 2020, Primăria n-a reușit să se împrumute și ar trebui să vină BEI-ul ca să îi dea un împrumut de ultimă urgență. Și avem o relație corectă, adică în sfârșit, vin constructori să lucreze cu noi. Ăsta e primul lucru.

Al doilea lucru, care nu se prea vede, dar e extrem de important, e pe zona de urbanism: Bucureștiul a avut o dezvoltare speculativă, haotică, care a făcut să avem blocuri de 10 etaje pe străzi de 7 metri lățime, a făcut să avem cartiere extrem de aglomerate și un trafic sufocat, distrugeri de spațiu verde.

 

Prin suspendarea PUZ-urilor de sector am oprit această practică, un lucru extrem de important și asta n-a fost numai o decizie de suspendare, ci au fost zeci de litigii.

Și al treilea – investițiile pe care le-am făcut. Am reușit în acest un an și jumătate să direcționăm investițiile către acele probleme structurale ale Bucureștiului.

Adică nu ‘hai să mai punem în pod aici, o panseluță aici, un parc aici’.

Nu! Hai să facem care sunt acele probleme structurale care rezolvă probleme structurale și astea sunt: semaforizare inteligentă, rețeaua de tramvaie, metrou de suprafață, radialele până în autostrada de centură și să direcționăm banii nu către anvelopări sau alte chestiuni pe care le pot face și sectoarele, ci către aceste chestiuni structurale de rezolvat”, a punctat primarul general al Capitalei.ULTIMELE ARTICOLE

Fuma sute de euro în câteva ore

Fuma sute de euro în câteva ore. Alex Cervencu, dependent de droguri de la 13 ani. Peste ani, după ce părinții lui află că...

Poluarea și bolile de inimă la tineri

Poluarea și bolile de inimă la tineri sunt un subiect care preocupă categoria de vârstă tânără a societății. De altfel de aceea există atât...

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]