8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Prima zi cu prețuri scăzute la carburanți!

Prima zi cu prețuri scăzute la carburanți!

Într-o postare în mediul online, premierul României a declarat că prețurile carburanților au scăzut și că, astfel, Guvernul României a omis raționalizarea acestora cum s-a mai întâmplat și în alte țări precum Marea Britanie.

 

„Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării.

În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren și să ia măsuri imediate.

Instituțiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenția: ordonanța de urgență în ceea ce privește compensarea și ordonanța anti-speculă”, a declarat premierul Ciucă.

 

Ciucă a amintit despre schema de ajutor pentru transportatori, deja în vigoare, „care compensează adițional parte din prețul litrului de carburant, program cu o valoare de 60 milioane de euro”.

„Prin acest pachet de măsuri, am evitat penuria și raționalizarea carburantului – așa cum se întâmplă deja în alte state – și am generat o scădere a prețului pe care bugetul de stat să o poată susține fără a afecta masiv alte sectoare.

Avem unul dintre cele mai scăzute prețuri la carburant din Europa și trebuie să rămână așa”, a spus Nicolae Ciucă.

În aceeași zi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, pentru Agerpres, că toate marile lanţuri de benzinării din România au aplicat reducerea de 50 de bani pentru clienţii finali.

Ministrul a mulțumit companiilor care „s-au conformat voluntar” și au aplicat prevederile ordonanței de urgență prin care guvernul Ciucă a aprobat reducerea prețului carburanților cu 50 de bani.

Guvernul a aprobat joi ordonanța de urgență care prevede reducerea prețului carburnaților cu 50 de bani.

După decizia executivului, ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat că măsura intră în vigoare în noaptea de joi spre vineri, însă ar mai putea trece câteva zile până vom vedea prețuri mai mici la pompă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...