Evelina Bévis – A7TV – Trăiește viitorul!

Evelina Bévis

Eram încă destul de mică atunci când mă jucam „de-a prezentatoarea”. Prietenii de joacă îmi erau invitați, iar eu moderam în stilul diferitelor vedete prezente atunci la televiziunea publică.
Timpul a trecut și, deși pasiunea pentru acest domeniu nu s-a diminuat, am ales, la sfârșitul clasei a XII-a, un traseu care, speram eu la vremea aceea, să îmi deschidă mai multe oportunități pe viitor, să nu mă limiteze la ceva anume. Și am studiat relații internaționale și studii europene (în Cluj-Napoca), unde spectrul a fost, într-adevăr, unul foarte larg. Pentru etapa următoare, cea a studiilor de master, am ales să aprofundez strategia europeană a dezvoltării durabile, în care diversele proiecte de dezvoltare cu finanțare nerambursabilă reprezentau partea practică a studiilor. În consecință, următorii 6 ani din viață mi i-am petrecut în domeniul atragerii de fonduri nerambursabile atât pentru mediul privat, cât și pentru mediul public, perioadă care m-a format și m-a pregătit pentru ce urma să apară în viața mea.
Anul 2016 a reprezentat începutul unor noi schimbări, deoarece simțeam că alta mi-ar fi chemarea în viitor și că lucrul cu hârtii, metodologii și ghiduri nu mă mai împlinea. Așa că am decis să încep un nou master în domeniul psihologiei, cu ajutorul căruia să îmi dezvolt aptitudinile de consultant în resurse umane. Mi-am dat seama, astfel, că iubesc oamenii mai mult decât hârtiile.
De nicăieri, parcă, a venit propunerea lui Cornel Dărvășan, în ianuarie 2017, de a modera o emisiune pentru tineri la noul post de televiziune, A7TV. Mărturisesc că mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc cu ideea, pentru că nu era ceva ce eu îmi planificasem pentru viitorul apropiat, deși cochetasem de mai multe ori cu această idee. Dar, uitându-mă înapoi la felul în care am fost condusă până la acest moment, nu am putut să nu recunosc același susur blând și subțire care mi-a spus: „Iată drumul, mergi pe el!” (Isaia 30,21). Am pornit cu entuziasm și cu bucurie pe acest drum nou, plin de necunoscut și de provocari, având, însă, asigurarea providenței lui Dumnezeu și a faptului că sunt acolo unde trebuie să fiu.
Îmi doresc ca emisiunile pe care le realizez – „Din Cărțile Lumii” împreună cu Cornel Dărvășan și „Trepte” – să îi aducă pe telespectatorii noștri mai aproape de adevăr, de bine, de frumos și să îi ajute în a trece cu bine prin toate situațiile prin care viața îi conduce. Să fie măcar cu o treaptă mai aproape de ceea ce au fost creați să fie.

Citeste mai mult