Previziuni alarmante ale experților: Coronavirusul ar putea infecta mai mult de jumătate din populația lumii – A7TV – Trăiește viitorul!

Previziuni alarmante ale experților: Coronavirusul ar putea infecta mai mult de jumătate din populația lumii

11 feb. 2020
-->

Epidemia de coronavirus ar putea afecta aproape două treimi din populația globală dacă nu va putea fi controlată, transmite Gabriel Leung, un epidemiolog de top din Hong Kong.

Avertizarea epidemiologului vine ca reacţie la afirmaţia recentă a şefului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a declarat că cele mai noi cazuri de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, care nu au vizitat niciodată China, ar putea fi doar „vârful iceberg-ului”.

Majoritatea experiţilor consideră că fiecare persoană infectată ar putea transmite virusul la încă 2.5 persoane. Astfel, „rata de atac” a virusului se situează între 60 şi 80%, realtează The Guardian.

„60% din populaţia globală reprezintă un număr extrem de mare”, a declarat Leung.
Leung va prezenta la întâlnirea experţilor de la OMS faptul că principala problemă este stabilirea nivelului epidemiei la nivel global, a doua prioritate fiind aflarea dacă măsurile implementate de către autorităţile chineze, pentru a controla răspândirea virusului, au funcţionat.
Dacă acestea au avut succes, alte ţări ar trebui să ia în calcul implementarea lor.
Profesorul, unul dintre experţii mondiali în epidemia de coronavirus, care a avut un rol major şi în epidemia SARS din 2002-2003, lucrează îndeaproape cu alţi cercetători de la Imperial College London şi Universitatea Oxford.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a crescut dramatic

Bilanţul epidemiei de coronavirus a crescut dramatic. Numărul deceselor a ajuns la 1.013, iar numărul îmbolnăvirilor a trecut de 42.000.
Pe lângă dramatismul situaţiei, impactul economic al acestei crize este tot mai sever.
În încercarea de a limita răspândirea virusului, guvernul chinez a prelungit cu mult vacanţa de Anul Nou, ceea ce afectează lanţul global de aprovizionare cu materii prime şi componente.

Sursa: Guardian

Distribuie articol:
Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *