miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Editoriale Sănătate Prevenirea cu remedii naturiste a răului de mașină

Prevenirea cu remedii naturiste a răului de mașină

Prevenirea cu remedii naturiste a răului de mașină. Multe persoane, adulți și copii, se confruntă cu răul de mișcare. Greața și senzația de amețeală specifice pentru răul de mișcare îți pot strica vacanța, așa că experții doc.ro ne ajută cu câteva tratamente de prevenție.

Remedii naturiste în caz de rău de mașină

Medicamentele antivomitive sau împotriva răului de mișcare pot avea reacții nedorite precum somnolența acută. Poți folosi însă și remedii naturiste pentru când ai rău de mașină, care previn sau calmează simptomele răului de mișcare fără să aibă efecte adverse.

Uleiurile esențiale

Stimularea altor simțuri (mirosul în această situație) poate distrage atenția creierului de la mișcarea care poate declanșa senzațiile de rău specifice. Uleiurile esențiale care pot fi eficiente în cazul răului de mașină sunt uleiul esențial de lavandă, uleiul esențial de mentă, uleiul esențial de ghimbir și cel de lemongrass. Și uleiul esențial de busuioc poate ajuta la ameliorarea senzației de greață și la calmarea stomacului.

Ghimbirul

Rădăcina de ghimbir favorizează digestia, iar un studiu mai vechi apărut în Jurnalul American de Afecțiuni Gastrointestinale a confirmat eficiența ghimbirului în ceea ce privește greața și vărsăturile. Poți consuma, înainte de a pleca în călătorie, un ceai de ghimbir, care va reduce riscul de rău de mașină.

Menta

Dacă ghimbirul are o aromă prea puternică pentru tine, îl poți înlocui cu menta. Un  ceai de mentă va calma stomacul și va estompa greața.

Schinduful

Cunoscut și sub denumirea de fân grecesc, schinduful este și acesta eficient în prevenirea și tratarea răului de mișcare. Poți să apelezi la schinduf fie sub formă de ceai, fie pur și simplu mestecându-l cu o jumătate de oră înainte de a te urca în mașină.

Mușețelul

Ceaiul de mușețel are proprietăți calmante și poate ajuta la relaxarea sistemului digestiv, reducând astfel simptomele răului de mișcare.

Lemongrassul

Și ceaiul de lemongrass poate fi util când te confrunți cu răul de mișcare. Sub formă de ceai, fie ca ulei esențial.

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...