8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Prețul petrolului scade. Iată ce se întâmplă în benzinării!

Prețul petrolului scade. Iată ce se întâmplă în benzinării!

Prețul barilului de petrol este la nivelul de dinainte de războiul din Ucraina. În acest context, există posibilitatea ca românii să răsufle ușurați în speranța scăderii prețului de la pompă. Este posibil acest lucru?

 

Ministrul Energiei a făcut mai multe declarații în acest sens.

”Ar trebui ca după această scădere de preț a barilului de petrol, să asistăm și la o scădere a prețului la benzină, mă aștept în principal.

De ce spun la benzină, în principal? Pentru că România produce mai multă benzină din petrol decât poate consuma, și suntem exportatori de benzină.

Prețul barilului a scăzut, ar trebui să urmeze o scădere a prețului la benzină.

La motorină, ar trebui să urmeze și acolo o scădere, dar acolo noi și cumpărăm jumătate din cantitatea pe care o consumă România, pentru că producția de motorină este mai mică decât consumul, iar cotația motorinei nu a scăzut în procent la fel de mult, dar a scăzut și acolo.

Avem un instrument legal, Consiliul Concurenței, Antifrauda și ANPC-ul au aceste instrumente să supravegheze și să vadă aceste corelații, iar sincer, eu mă aștept ca în perioada imediat următoare să avem scăderi de preț”, a declarat ministrul.

“Eu am spus la început, ordonanța nu a fost obligatorie, a fost voluntară. Deci, cine a vrut să participe în mod voluntar, și-a asumat de la început această scădere de preț.

Eu cred că vom asista în perioada următoare și la o corecție în jos a prețului la carburant, deci nu aș lua în calcul scenariul pe care l-ați prezentat.

Haideți să vedem în zilele următoare, pentru că ar trebui să vedem în zilele imediat următoare că se întâmplă ceva în bine cu prețul la benzină și apoi cu prețul la motorină, sau poate în același timp la ambele.

Așa ar fi normal, așa ar fi corect, așa ar trebui să procedeze rețelele mari de benzinării, care ar trebui să fie corecte cu românii.

În momentul în care scade costul de achiziție, să scazi și prețul la carburanți, așa cum ai justificat când a crescut cotația petrolului și ai ridicat prețurile”, a adăugat Virgil Popescu.ULTIMELE ARTICOLE

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii. Acesta ar fi un lucru extraordinar pentru multe persoane care suferă de frici incontrolabile. Tehnologia ar putea...

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]