8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Președintele Ucrainei este convins că urmează cea mai grea iarnă din lume

Președintele Ucrainei este convins că urmează cea mai grea iarnă din lume

În timp ce liderii mondiali se întrec în a spune cine va suferi cel mai mult în iarna care va veni, Volodimir Zelenski consideră că întreaga lume va avea de suferit.

 

 

„Aceasta va fi cea mai grea iarnă din întreaga lume. Acestea vor fi 90 de zile care vor fi un test pentru încrederea noastră în victorie.

Un test pentru rezistenţa şi unitatea noastră, pentru capacitatea noastră de a ne proteja pe noi înşine, întreaga lume, libertatea şi valorile fundamentale pentru orice persoană din lume.

Rusia face totul pentru a înfrânge rezistenţa Ucrainei, a Europei şi a lumii în 90 de zile de iarnă.

Pentru că asta speră Rusia. Acesta este ultimul ei argument. Ultimul, sunt sigur de asta: cruzimea perioadei de iarnă, care se presupune că ajută atunci când cruzimea omului nu este suficientă.

Şi trebuie să fim pregătiţi – să nu ne prăbuşim, să nu ne despărţim, să nu ne abatem de la calea noastră.

Urmează 90 de zile, ceea ce va fi mai crucial decât 30 de ani de independenţă a Ucrainei. 90 de zile care vor fi mai cruciale decât toţi anii de existenţă a Uniunii Europene.

Iarna ne va determina viitorul şi riscurile”, a declarat Zelenski în discursul rostit la reuniunea anuală a Yalta European Strategy.

 

El şi-a exprimat încrederea în Forţele Armate ale Ucrainei, în serviciile de informaţii şi în întreg poporul în ceea ce priveşte eliberarea teritoriului ucrainean, subliniind că, pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie de arme, muniţie, sprijin financiar şi politic, diplomaţie mai puternică ca niciodată, determinare la diferite niveluri ale lumii.

 

„Suntem recunoscători pentru tot ceea ce aţi făcut, dar nu va fi suficient pentru victorie până când va fi victorie”, a adăugat liderul de la Kiev.

„Nu avem nicio îndoială că putem trece peste iarnă fără resurse energetice ruseşti. Nu numai Ucraina, ci toate statele europene de renume.

Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să fii pregătit să previi orice sabotaj rusesc – militar sau politic şi este foarte important să previi măsurile de dezinformare ale Rusiei.

Şi, prin urmare, avem nevoie de şi mai multă coordonare, fermitate şi presiune asupra Rusiei”, a continuat el.ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]