vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Președintele Ucrainei a anunțat recucerirea de noi orașe din sudul țării

Președintele Ucrainei a anunțat recucerirea de noi orașe din sudul țării

El nu a precizat cu exactitate unde se aflau teritoriile și nu a oferit un orizont de timp al ofensivei, spunând doar că a primit „rapoarte bune” la o întâlnire de duminică cu șeful serviciilor de informații și comandanții săi militari.

 

În discursul său video de duminică noapte, Zelenski a mulțumit forțelor sale pentru eliberarea unei așezări din estul regiunii Donețk, pentru cucerirea „anumitor înălțimi” tot într-o zonă estică în direcția Lysychansk-Siversk și pentru eliberarea a două așezări din sud.

Kyrylo Timoșenko, adjunctul șefului biroului președintelui, a postat duminică o imagine cu soldați ridicând steagul ucrainean deasupra unui sat pe care l-a catalogat ca fiind în zona sudică, care este principalul obiectiv al contraofensivei.

„Vysokopillya. Regiunea Herson. Ucraina. Astăzi”, a scris Timoșenko într-o postare pe Facebook, deasupra unei fotografii cu trei soldați pe acoperișuri, unul dintre ei fixând un steag ucrainean pe un stâlp.

Situată la nord de peninsula Crimeea, pe care Moscova a invadat-o și anexat-o în februarie și martie 2014, regiunea Herson a fost cucerită de forțele rusești la începutul actualului conflict.

Lysychansk a fost revendicată de separatiștii pro-ruși din regiunea Lugansk la începutul lunii iulie, în cadrul unei bătălii pentru zona Donbas din estul Ucrainei, care include și Siversk, unde se află minele de cărbune.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...