duminică, aprilie 14, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Președintele SUA amenință că va tăia fondurile orașelor "anarhice". Care sunt acestea?

Președintele SUA amenință că va tăia fondurile orașelor „anarhice”. Care sunt acestea?

Donald Trump a semnat, miercuri, un memoriu în care ameninţă că va sista finanţarea federală pentru oraşele ”anarhice”, precum Seattle, Portland, New York şi Washington, informează Reuters, citat de Agerpres.

”Administraţia mea nu va permite ca dolarii federali din impozite să finanţeze oraşe care permit să fie deteriorate până ajung zone anarhice”, arată documentul publicat de Casa Albă.

Memoriul ordonă procurorului general al SUA, William Barr, să alcătuiască o listă de ”jurisdicţii anarhice” care ”permit să continue violenţa şi distrugerea proprietăţilor şi care au refuzat să ia măsuri rezonabile” pentru restabilirea ordinii.

Prin acelaşi document, Trump îi cere directorului pentru buget al Casei Albe, Russell Vought, să emită în termen de 30 de zile instrucţiuni ”către şefii agenţiilor privind restrângerea eligibilităţii şi alte moduri de defavorizare în limita maximă permisă de lege a jursidicţiilor anarhiste la primirea de fonduri federale nerambursabile”.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a afirmat, pe Twitter, că Trump încearcă să taie fondurile federale care sunt necesare statelor şi oraşelor pentru refacerea după epidemia de coronavirus.

”Nu este rege. Nu poate «tăia finanţarea» oraşului New York. Este o mişcare periculoasă ilegală”, a susţinut el.

Orașele vizate au fost scenele unor proteste Black Lives Matter împotriva rasismului și a violențelor poliției, în urma cărora persoane au fost rănite sau ucise.

ULTIMELE ARTICOLE

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...

De ce să le oferi copiilor cărți de Paște?

Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni bune până la Paște, dacă ai copii sau dacă vei merge în vizită la cineva care are, probabil...

Cum să ne ferim de razele UV periculoase

Protejarea pielii împotriva razelor ultraviolete (UV) este esențială pentru prevenirea problemelor de sănătate precum arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii și riscul de cancer...