8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Președintele SUA amenință că va tăia fondurile orașelor "anarhice". Care sunt acestea?

Președintele SUA amenință că va tăia fondurile orașelor „anarhice”. Care sunt acestea?

Donald Trump a semnat, miercuri, un memoriu în care ameninţă că va sista finanţarea federală pentru oraşele ”anarhice”, precum Seattle, Portland, New York şi Washington, informează Reuters, citat de Agerpres.

”Administraţia mea nu va permite ca dolarii federali din impozite să finanţeze oraşe care permit să fie deteriorate până ajung zone anarhice”, arată documentul publicat de Casa Albă.

Memoriul ordonă procurorului general al SUA, William Barr, să alcătuiască o listă de ”jurisdicţii anarhice” care ”permit să continue violenţa şi distrugerea proprietăţilor şi care au refuzat să ia măsuri rezonabile” pentru restabilirea ordinii.

Prin acelaşi document, Trump îi cere directorului pentru buget al Casei Albe, Russell Vought, să emită în termen de 30 de zile instrucţiuni ”către şefii agenţiilor privind restrângerea eligibilităţii şi alte moduri de defavorizare în limita maximă permisă de lege a jursidicţiilor anarhiste la primirea de fonduri federale nerambursabile”.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a afirmat, pe Twitter, că Trump încearcă să taie fondurile federale care sunt necesare statelor şi oraşelor pentru refacerea după epidemia de coronavirus.

”Nu este rege. Nu poate «tăia finanţarea» oraşului New York. Este o mişcare periculoasă ilegală”, a susţinut el.

Orașele vizate au fost scenele unor proteste Black Lives Matter împotriva rasismului și a violențelor poliției, în urma cărora persoane au fost rănite sau ucise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?