vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Președintele Serbiei: În Kazahstan au intervenit servicii secrete străine

Președintele Serbiei: În Kazahstan au intervenit servicii secrete străine

Președintele Serbiei Aleksandar Vucic crede că în spatele revoltelor din Kazahstan s-ar afla servicii secrete străine. Vucic a declarat joi că se teme că evenimentele dramatice din statul care se învecinează cu Rusia s-ar putea repeta și în Serbia cu ajutorul „oligarhilor” locali care îi contestă victoria la alegeri, potrivit TASS.

 

„Nu cred că ei (oligarhii) speră să învingă un candidat care doreşte prosperitatea Serbiei. Ei nu sunt atât de proşti şi de neinformaţi. Ei ştiu că poporul nostru apreciază progresul obţinut şi ştiu ce cred oamenii”, a spus Vucic.

„Ei spun asta (că au câştigat alegerile – n. r.) întrucât cred că cineva cu mulţi bani îi va ajuta în Serbia să pună la cale revolte în ţară.”

„Să orchestreze ceva cum se întâmplă în Kazahstan, unde vor fi sute de mii de morţi, o ţară prădată ani de acum înainte, unde au interferat serviciile secrete ale mai multor forţe majore. Probabil, ei vor ca acelaşi lucru să se întâmple în Serbia”, a declarat Vucic.

Protestele din Kazahstan, care au început pe 2 ianuarie în mai multe oraşe din țară, au fost declanșate în primul rând din cauza creșterii prețurilor la combustibil, dar s-au extins pentru a include și alte nemulțumiri politice.

Între timp, revoltele masive, violențele și atacurile asupra clădirilor oficiale kazahe au dus la peste 1.000 de răniți și cel puțin 2.000 de arestări.

Poliţia kazahă a anunţat că a ucis în noaptea de miercuri spre joi zeci de manifestanţi violenţi şi că 13 poliţişti şi-au pierdut viaţa, doi dintre ei fiind decapitaţi.

La solicitarea preşedintelui kazah Kasîm-Jomart Tokaev, Rusia şi aliaţii săi (membrii ai Organizaţiei Tratatului pentru Securitatea Colectivă) au anunţat trimiterea unui contingent de forţe de menţinere a păcii în Kazahstan.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...