8.5 C
București
miercuri, 28 iulie 2021
Acasă Emisiuni Președintele Senatului: „Sper ca decența să-și facă loc în viața politică!”

Președintele Senatului: „Sper ca decența să-și facă loc în viața politică!”

În ediția inaugurală a emisiunii „Față în față cu Ruxandra Săraru”, reputata jurnalistă a avut-o invitată în platoul A7TV pe Anca Dragu, prima femeie președinte a Senatului României.

 

În cadrul interviului, fostul ministru al Finanțelor din timpul guvernului condus de Dacian Cioloș a vorbit despre nevoia acută a bunului-simț în politica românească.

Într-o perioadă în care derapajele politicii românești își fac din ce în ce mai simțită prezența, o perioadă în care extremismul capătă avânt pe fondul frustrării cauzate de restricțiile impuse în urma pandemiei de COVID-19, Anca Dragu a făcut apel la decență în viața politică.

„Politica reflectă societatea. Avem reprezentanți foarte diferiți (…) Sper ca totuși decența să-și facă loc în viața politică”, a declarat președintele Senatului.

Anca Dragu a menționat și un incident petrecut la Senat, în timpul dezbaterii moțiunii depuse împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, în care președintele Camerei afirmă că a fost insultat de către un coleg senator.

„O insultă absolut gratuită și urâtă. Mi-aș dori să nu se mai întâmple vreodată, dar nu depinde numai de mine”, a afirmat Dragu, în discuția avută cu Ruxandra Săraru.

Întâmplare care vine ca o demonstrație și susținere a nevoii de decență în viața politică.

„Eu încurajez dezbaterile pe chestii concrete, nu declarații sforăitoare. Oamenii s-au săturat de lucrul ăsta. Numai că mulți politicieni nu înțeleg și au impresia că, în continuare, trebuie să aibă această atitudine vulgară care, poate a mers acum mulți ani, dar eu nu cred că mai merge”, a mai punctat președintele Senatului.

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Adrian Secu, studentul care a ținut piept autorităților din România, învingător în instanță!

Adrian Secu, un tânăr în vârstă de 26 de ani, licențiat în inginerie electrică și știința calculatoarelor, student în anul II la Drept, a...

Au nevoie antreprenorii de coaching?

Începutul unui business este un pas important pentru orice antreprenor și o provocare continuă pe parcursul dezvoltării lui și a afacerii lui. Există, însă,...

28 IULIE ÎN ISTORIE

Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei, inițiată de Alianța Mondială pentru Hepatită, în 2008, este marcată, în fiecare an, la 28 iulie.   Scopul acestei zile...

Bomba care aruncă în aer pandemia!

Începând cu anul viitor, CDC renunță la metoda de diagnosticare RT-PCR a noului coronavirus și recomandă laboratoarelor și centrelor de testare să se utilizeze...

COMENTARII RECENTE

Daniel Pop on 1 IULIE ÎN ISTORIE
Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?