8.5 C
București
miercuri, 12 mai 2021
Acasă Emisiuni Președintele Senatului: „Sper ca decența să-și facă loc în viața politică!”

Președintele Senatului: „Sper ca decența să-și facă loc în viața politică!”

În ediția inaugurală a emisiunii „Față în față cu Ruxandra Săraru”, reputata jurnalistă a avut-o invitată în platoul A7TV pe Anca Dragu, prima femeie președinte a Senatului României.

 

În cadrul interviului, fostul ministru al Finanțelor din timpul guvernului condus de Dacian Cioloș a vorbit despre nevoia acută a bunului-simț în politica românească.

Într-o perioadă în care derapajele politicii românești își fac din ce în ce mai simțită prezența, o perioadă în care extremismul capătă avânt pe fondul frustrării cauzate de restricțiile impuse în urma pandemiei de COVID-19, Anca Dragu a făcut apel la decență în viața politică.

„Politica reflectă societatea. Avem reprezentanți foarte diferiți (…) Sper ca totuși decența să-și facă loc în viața politică”, a declarat președintele Senatului.

Anca Dragu a menționat și un incident petrecut la Senat, în timpul dezbaterii moțiunii depuse împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, în care președintele Camerei afirmă că a fost insultat de către un coleg senator.

„O insultă absolut gratuită și urâtă. Mi-aș dori să nu se mai întâmple vreodată, dar nu depinde numai de mine”, a afirmat Dragu, în discuția avută cu Ruxandra Săraru.

Întâmplare care vine ca o demonstrație și susținere a nevoii de decență în viața politică.

„Eu încurajez dezbaterile pe chestii concrete, nu declarații sforăitoare. Oamenii s-au săturat de lucrul ăsta. Numai că mulți politicieni nu înțeleg și au impresia că, în continuare, trebuie să aibă această atitudine vulgară care, poate a mers acum mulți ani, dar eu nu cred că mai merge”, a mai punctat președintele Senatului.

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

MIHAI TRĂISTARIU, surpriză inedită în platoul Fresh Acces

Mihai Trăistariu, cântărețul care deține un număr record de participări la Eurovision, și-a dezvoltat o pasiune din a descoperi talente în materie de muzică.   Artistul...

Adevărul despre vaccinurile anti-Covid-19

Medicul infecționist Laurențiu Stratan, prezent la FRESH ACCES, a dezvăluit cum funcționează fiecare vaccin și care pot fi efectele adverse.   ”La Astra Zeneca -tehnologia este...

TEODOR MELEȘCANU: România plătește și acum la UE o contribuție anuală care sare de un miliard de Euro

Teodor Meleșcanu, fost ministru de externe, a vorbit, la A7TV, cu ocazia Zilei Europei, despre dezavantajele pe care le-a adus cu sine aderarea României...

MIHAI GĂINUȘĂ, de la telefonist la om de radio și televiziune

Mihai Alexandru Găinușă, numit de prieteni și Mișu Găinușă, a fost invitatul Natașei Culea în platoul emisiunii BookMedia.   Mereu o prezență tonică și ironică, Mihai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?