joi, septembrie 21, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Președintele PSD se arată nemulțumit de gestionarea crizei energiei din România

Președintele PSD se arată nemulțumit de gestionarea crizei energiei din România

„Guvernatorul BNR a spus un lucru corect, cea mai mare parte a inflației a venit din prețul care a explodat la energie. Decizia cea mai corectă, făcută atunci pe colțul mesei, pentru că se pierduse timpul și nu s-au luat decizii când trebuia, și atunci am venit cu acea compensare și a diminuat și inflația. Acea liberalizare a prețurilor în energie a fost o tâmpenie. Trebuia să gândești un astfel de fenomen”, a declarat acesta.

 

„Noi am mai făcut o mare tâmpenie. S-a vândut energia pe anul acesta.

Nu mi-aș dori să ajungem la un conflict în coaliție, dar trebuie o reglementare pe zona casnică unde putem acoperi din producția proprie. Vom vedea.

Am vândut energia cu 3-400 de lei și acum se vinde cu 2-3.000 de lei.

Pe producători i-am supraimpozitat iar cei care vând pe PZU (Piaţa pentru Ziua Următoare de energie electrică) nu există nicio reglementare. În această zonă trebuie intervenit.

În acest moment trebuie venit cu o soluție foarte rapidă până se face rectificarea. Și avem 3 soluții, vrem să le detaliem în ședința de coaliție. Credem că va fi una și săptămâna asta.

Trebuie să găsim soluții predictibile pe o perioadă mai lungă de timp, cel puțin până în 2025.

Pe zona casnică este exclus să nu se vină cu o reglementare. Noi acum avem un preț suportabil”, a declarat președintele PSD.

 

Ciolacu s-a arătat nemulțumit de ministrul Energiei despre care a spus că trebuia să vină cu soluții.

 

„Politica energiei, într-o țară, o face ministrul Energiei”

„Nu se mai poate continua pe o perioadă lungă pe această ordonanță. Există 2-3 variante pe care le vom discuta. Nu putem aloca 3% din PIB speculei din energie, cât e bugetul educației. Momentan avem compensare.

S-a acționat la timpul potrivit. În acest moment, această compensare trebuia să fie pe o perioadă limită și ministerul Energiei să vină cu anumite soluții”, a spus liderul PSD.

 

„Vom veni cu abordări punctuale pe fiecare domeniu: casnic, imm-uri, zona alimentară. Nu am spus că nu vreau supraimpozitare. Poate găsim o soluție mai simplă de abordat.

În acest moment, avem 0,68, 0,8, nu sunt probleme. Suportă încă bugetul de stat. Eu zic că până în 1 septembrie trebuie luată această decizie.

Se întrevăd trei acte normative și cu reglementarea și tot ce înseamnă ANRE. La PSD ieri am avut întâlnire 3 ore și la coaliție voi merge cu variante.

Dar, categoric, politica o face ministerul Energiei”, a declarat acesta.

ULTIMELE ARTICOLE

Ce efecte au medicamentele în viața unui om?

Ce efecte au medicamentele în viața unui om? Un medicament este definit, de obicei, drept substanță sau preparat care poate trata sau preveni bolile....

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps. Medicii din sistemul public de sănătate din jumătate de Europă sunt pe picior de război. În Portugalia...

Cine are diabet este scutit de impozite

Cine are diabet este scutit de impozite. Bolnavii de diabet pot beneficia de anumite scutiri de impozite. În funcţie de gradul bolii şi cât...

Despre tulburarea bipolară

Despre tulburarea bipolară. Tulburarea bipolară este o afecțiune gravă, de natură psihică, denumită astfel deoarece persoana suferindă alternează două stări de dispoziție extreme, adică...