8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Președintele PSD: ”Nu voi face greşelile pe care le-au făcut ceilalţi preşedinţi...

Președintele PSD: ”Nu voi face greşelile pe care le-au făcut ceilalţi preşedinţi ai PSD”

„Nu mai există cutuma în Partidul Social Democrat că preşedintele partidului este automat şi candidatul la Preşedinţie. Aş vrea să-i lămuresc pe colegii mei, să avem o deschidere şi mai mare, în cazul în care avem o personalitate care nu este în partid, să poată să candideze în alegerile interne din interiorul partidului”, a spus președintele PSD.

 

”Vor fi alegeri, vom modifica statutul, şi aici am picat de acord cu colegii mei, vor fi alegeri în fiecare organizaţie pentru candidat. E posibil să fie mai multe personalităţi. Nu voi face greşelile pe care le-au făcut ceilalţi preşedinţi ai PSD. De patru ori PSD a pierdut aceste alegeri. Nu va mai pierde aceste alegeri PSD, vom ieşi din acea logică ce a dus la pierderea alegerilor”, a continuat Marcel Ciolacu.

 

În ceea ce priveşte preluarea funcţiei de premier anul viitor, Marcel Ciolacu a dat asigurări că rotaţia se va produce şi că PSD va avea funcţia de prim-ministru.

 

„Cu certitudine la anul, conform protocolului, va exista rotaţia prim-miniştrilor şi Partidul Social Democrat va avea funcţia de prim-ministru.

Dacă colegii mei vor hotărî că eu sunt persoana potrivită de a fi prim-ministru – ţin foarte mult să nu rup ce am construit în interiorul partidului -, o să merg prim-ministru.

De aici şi această funcţionare corectă, ca oameni politici, între mine şi Nicu Ciucă, fiindcă schimbăm toată informaţia”, a explicat liderul social-democrat.

 

Ciolacu a adăugat că deja se lucrează la programul guvernamental ce va fi propus odată cu preluarea conducerii Executivului de către PSD, care include atât pachete sociale, cât şi economice.

 

„Lucrăm la program, avem grupuri de lucru la partid, şi astăzi am stat la partid şi am lucrat.

Pregătim un program „Sprijin pentru România 2”, corect, cum este, mergem pe urmă cu el şi îl prezentăm colegilor din coaliţie şi vedem ce decid. Prioritatea unu în acest moment este să depăşim problema cu energia.

Din acel moment, putem construi bugetele. Sunt ferm convins că trebuie să venim cu pachete sociale şi economice şi în perioada următoare, ca oamenii să depăşească această iarnă.

Trebuie să avem o proiecţie clară pe bugetul de anul viitor, trebuie să ne încadrăm în deficitul lăsat de cei de pe Facebook.

Sunt multe provocări, sunt complexe, dar veţi vedea că vom ieşi victorioşi din toată această confruntare”, a afirmat preşedintele PSD.ULTIMELE ARTICOLE

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii. Acesta ar fi un lucru extraordinar pentru multe persoane care suferă de frici incontrolabile. Tehnologia ar putea...

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]