8.5 C
București
luni, 18 octombrie 2021
Acasă Business Președintele OFA UGIR: ”Fonduri Europene vor fi. În cadrul PNRR nu vom...

Președintele OFA UGIR: ”Fonduri Europene vor fi. În cadrul PNRR nu vom avea granturi, dar vom avea finanțări”

37% din posturile de conducere din România sunt ocupate de femei. Chiar și așa, sunt situații în care femeile se confruntă cu un stigmat și, din cauza celorlalte roluri, de mame, soții, pe care le îndeplinesc în societate, se văd nevoite să renunțe la afaceri.

 

Mirabela Miron, președintele Organizației femeilor antreprenor, prezentă în platoul A7TV, a pus punctul pe ”I” în problematica femeilor antreprenor, în pandemie.

”Pe noi, pandemia ne-a obligat să ne întorceam acasă, să avem grijă de copiii care nu au mai putut să meargă la școală și, cumva, am lăsat la o parte joburile, business-urile și am făcut un pas în spate. Mai ales că partea de antreprenoriat feminin se duce pe zona de beauty, de comunicare, zone care au fost foarte, foarte afectate.

Pe de altă parte am avut acele promisiuni din partea statului care s-au ținut parțial sau de loc. Avem un deficit, dar ne vor reveni.”

Organizația femeilor de afaceri și Uniunea Generală a Industriașilor din România au exercitat un rol foarte important în documentarea Guvernului pentru Planul de Redresare și Reziliență.

Organizațiilor au pus presiune pe oficialii statului, inclusiv pentru etapa a doua de subvenționare a IMM-urilor, după perioada pandemică.

”Fonduri Europene vor fi. În cadrul PNRR nu vom avea granturi, dar vom avea finanțări, vom avea scheme de ajutor pentru a accesa credite cu dobândă subvenționată și pentru o perioadă mult mai lungă de timp, pentru a ne dezvolta business-ul.

Venind în sprijinul antreprenorilor, cu aceste instrumente financiare, prin care băncile își acoperă nevoia de garanție, ne așteptăm ca firmele care au debutat acum 3-5 ani de zile și care ar trebui să treacă la următorul nivel, să o facă”, a afirmat Mirabela Miron, Președinte OFA UGIR, pentru A7TV.

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Raed Arafat – declarații de ultimă oră

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că „trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi...

Avertismentul medicilor, în plin val 4

În plin val 4, medicii fac o recomandare suplimentară celor care găsesc potrivit să folosească așa numitele tratamente „preventive” anti-covid. Apelul este clar: oamenii...

De ce nu a avenit PSD cu o propunere de premier?

Contextul crizei actuale a lăsat țara fără un premier în funcție, iar cel care a fost desemnat nu a reușit să reunească fosta coaliție....

17 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei este marcată în fiecare an în data de 17 octombrie, potrivit Rezoluţiei 47/196 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor...