duminică, februarie 25, 2024
Acasă Articole Business Președintele OFA UGIR: ”Fonduri Europene vor fi. În cadrul PNRR nu vom...

Președintele OFA UGIR: ”Fonduri Europene vor fi. În cadrul PNRR nu vom avea granturi, dar vom avea finanțări”

37% din posturile de conducere din România sunt ocupate de femei. Chiar și așa, sunt situații în care femeile se confruntă cu un stigmat și, din cauza celorlalte roluri, de mame, soții, pe care le îndeplinesc în societate, se văd nevoite să renunțe la afaceri.

 

Mirabela Miron, președintele Organizației femeilor antreprenor, prezentă în platoul A7TV, a pus punctul pe ”I” în problematica femeilor antreprenor, în pandemie.

”Pe noi, pandemia ne-a obligat să ne întorceam acasă, să avem grijă de copiii care nu au mai putut să meargă la școală și, cumva, am lăsat la o parte joburile, business-urile și am făcut un pas în spate. Mai ales că partea de antreprenoriat feminin se duce pe zona de beauty, de comunicare, zone care au fost foarte, foarte afectate.

Pe de altă parte am avut acele promisiuni din partea statului care s-au ținut parțial sau de loc. Avem un deficit, dar ne vor reveni.”

Organizația femeilor de afaceri și Uniunea Generală a Industriașilor din România au exercitat un rol foarte important în documentarea Guvernului pentru Planul de Redresare și Reziliență.

Organizațiilor au pus presiune pe oficialii statului, inclusiv pentru etapa a doua de subvenționare a IMM-urilor, după perioada pandemică.

”Fonduri Europene vor fi. În cadrul PNRR nu vom avea granturi, dar vom avea finanțări, vom avea scheme de ajutor pentru a accesa credite cu dobândă subvenționată și pentru o perioadă mult mai lungă de timp, pentru a ne dezvolta business-ul.

Venind în sprijinul antreprenorilor, cu aceste instrumente financiare, prin care băncile își acoperă nevoia de garanție, ne așteptăm ca firmele care au debutat acum 3-5 ani de zile și care ar trebui să treacă la următorul nivel, să o facă”, a afirmat Mirabela Miron, Președinte OFA UGIR, pentru A7TV.

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...