8.5 C
București
marți, 26 ianuarie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Președintele Iohannis: Avem strategia de vaccinare

Președintele Iohannis: Avem strategia de vaccinare

Klaus Iohannis a declarat, marți, că veștile privind apariția unui vaccin împotriva coronavirusului sunt bune, însă mai sunt de parcurs câteva etape până el va fi disponibil pentru populație. Șeful statului a subliniat că, până atunci, singura soluție o reprezintă „restricțiile severe”, din cauza virulenței cu care se transmite boala, mai rapid decât în primăvară.

 

„Întreagă Europă se află într-un moment dramatic, este evident că virusul se răspândește mai rapid decât în primăvară.

Până când nu vom avea avea un vaccin eficient nu există o altă soluție decât impunerea unor măsuri restrictive severe.

Aceasta este singura strategie funcțională și este adoptată de toate țările în care se înregistrează o explozie de cazuri noi”, a spus președintele.

„Restricțiile care au intrat în vigoare de ieri au un singur scop: protejarea populației și reducerea presiunii uriașe care apasă pe sistemul sanitar”, a completat Klaus Iohannis.

„Din păcate, din cauza virulentei, am văzut că reglementările mai puțin restrictive s-au dovedit insuficiente. Lupta cu pandemia este și un test al solidarității, pe care suntem obligați să-l trecem”, a subliniat șeful statului.

„Veștile privind apariția rapidă a unui vaccin sunt bune, dar trebuie să rămânem realiști. Mai sunt de parcurs câteva etape până la vaccinarea propriu-zisă.

Din fericire, grație mecanismului european din care face parte, România va beneficia în mod echitabil de vaccin. Avem deja o strategie.

Am discutat azi și despre posibilitățile de stocare și distribuție pentru diferite tipuri de vaccin și am stabilit instituțiile responsabile în acest sens”, a completat președintele.

„De vaccin va beneficia inițial tot personalul din sănătate și persoanele cu cel mai mare risc de a face forme severe de boală.

O campanie eficientă de vaccinare anti-covid ne va da șansa de a ne întoarce mai repde la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții”, a afirmat Klaus Iohannis.

Președintele a făcut aceste declarații după ședința de la Palatul Cotroceni, la care au participat prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, șeful DSU, Raed Arafat, și specialiștii în gestionarea epidemiei, precum Alexandru Rafila și Adriana Pistol.

Ministrul sănătății anunța la începutul lunii că Armata va fi implicată în vaccinarea populației în momentul în care vaccinul anti-Covid va ajunge în țară.

https://www.a7tv.ro/armata-va-fi-implicata-in-vaccinarea-populatiei-anti-covid/

 

Sourcedigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Iosif Ciunterei: ”Pentru mine țăranul este o ICOANĂ”

Iosif Ciunterei sau ”Iosif pe coclauri”, așa cum îl știu cunoscuții, tânărul care umblă prin satele României vorbind cu bătrânii pe care lumea i-a...

EDUARD CLAUDIU MOISĂ – de la MILIONAR la MISIONAR

Eduard Claudiu Moisă lucrează împreună cu familia pentru sufletele rătăcite în animismul cambodgian. Claudiu este un prieten al televiziunii A7TV, el fiind invitatul Narcisei...

26 IANUARIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, pe 26 ianuarie este sărbătorită Ziua Internațională a Soțului. Așadar un bun motiv pentru a vă sărbători partenerul de viață.   Sărbătoarea este...

Olanda: Noi proteste anti-restricții!

Olanda, scena unor violențe ieșite din comun după ce zeci de oameni, revoltați de măsurile menite să limiteze răspândirea Covid-19, au incendiat un centru...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?