8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Președintele Iohannis a menționat Germania ca fiind un important partener comercial al...

Președintele Iohannis a menționat Germania ca fiind un important partener comercial al României

„Mediul de afaceri a avut dintotdeauna o contribuție esențială la consolidarea relațiilor dintre România și Germania, iar recunoașterea meritelor companiilor este importantă pentru stimularea performanței în continuare”

 

 

”Germania este cel mai important partener comercial al României, cu o valoare a schimburilor bilaterale de peste 35 de miliarde de euro în 2021, în creștere cu 14% față de 2020, dar și față de anii de dinaintea pandemiei.

Trendul de intensificare a relațiilor comerciale se menține și în acest an, în ciuda contextului socio-economic complicat de multiple crize.

Pe primele cinci luni, schimburile comerciale au depășit 16 miliarde de euro, astfel încât peste 20% din exporturile României și 18% din importuri sunt astăzi rezultatele relațiilor comerciale româno-germane.

Cele peste 24 de mii de companii cu participație germană, cu un aport de capital social de peste 5 miliarde de euro, fac din Germania al treilea mare investitor în economia românească, cu investiții realizate în sectoare de vârf.

Cu toții ne dorim ca povestea de succes a schimburilor economice dintre România și Germania să continue, cu rezultate cel puțin la fel de bune ca până acum.

Pentru acest lucru însă, trebuie să creștem viteza de adaptare la contextul global”, a transmis președintele.

 

Relațiile româno-germane, „deja tradiționale pentru economia noastră, sunt dezvoltate și permanent consolidate”, a punctat Klaus Iohannis.

 

„Relațiile româno-germane, deja tradiționale pentru economia noastră, sunt dezvoltate și permanent consolidate.

Interesul companiilor germane de a investi în România confirmă, totodată, rolul activ şi meritele pe care le are comunitatea germană din România în dezvoltarea cooperării economice bilaterale.

Încurajez demersurile Guvernului care vizează întărirea capacității de reprezentare comercială a țării noastre și a relației cu companiile care privesc România ca destinație de investiții.

Economia noastră este deschisă şi pregătită pentru capacități de producţie relocate şi pentru investiții în centre de excelență care să accelereze tranziția către industriile viitorului”, a spus Iohannis.ULTIMELE ARTICOLE

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii. Acesta ar fi un lucru extraordinar pentru multe persoane care suferă de frici incontrolabile. Tehnologia ar putea...

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]